VriendenLoterij

Speel mee met de VriendenLoterij en steun MS Research

De VriendenLoterij steunt vele diverse organisaties op het gebied van gezondheid en welzijn in Nederland. Het leuke is dat uw eigen vrienden – die uzelf aanwijst – ook winnen zodra u iets wint. Ook kunt u als speler zelf bepalen voor welk (goed) doel u wilt spelen. Wij hopen natuurlijk dat u gaat spelen voor Stichting MS Research! Zo worden wij vanzelf ook vrienden van elkaar en steunt u MS Research: de helft van uw inleg komt direct ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek naar MS.

Zo makkelijk speelt u mee
Speel mee voor MS Research, op een van deze vier eenvoudige manieren:

  • ga naar de VriendenLoterij

  • Bel het speciale nummer van de VriendenLoterij: 0900 300 1400, toets 5

  • Schrijf naar: VriendenLoterij, Van Eeghenstraat 70, 1071 GK Amsterdam

  • E-mail naar: info@vriendenloterij.nl

Een lot kost € 13,50 per trekking. Er zijn 14 trekkingen per jaar.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 49 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim een half miljard euro aan goede doelen geschonken.
Iedere trekking maken deelnemers kans op ruim honderdduizend prachtige prijzen.

Goed werk dankzij VriendenLoterij én subsidie 

Tot 2021 ontvangt de Stichting MS Research als een van de 47 vaste goede doelen jaarlijks 200.000 euro van de VriendenLoterij. Daarnaast kregen we in februari 2012 subsidie voor een speciaal project: het opzetten van een Nationaal Kinder MS Centrum binnen het Erasmus MC in Rotterdam. Er is veel behoefte aan een eigen centrum voor kinderen met MS. Met het project is een bedrag van ruim 480.000 euro gemoeid.

In het magazine VOZ, december 2015, waren Marieke van Schaik, Managing Director VriendenLoterij, en Wolter Kroes, Ambassadeur Stichting MS Research, met elkaar in gesprek over "Bevlogenheid bij het werken voor mensen met MS". Klik hier voor het magazine. Het artikel vindt u op pagina 72.

Een biobank van kinderen met MS

Een deel van het geld gaat specifiek naar de opbouw van een biobank waar bloed, hersenvocht en DNA van kinderen met multiple sclerose wordt opgeslagen, samen met klinische gegevens. Dit maakt wetenschappelijk onderzoek naar MS beter mogelijk. Onderzoek naar MS bij kinderen is van belang, omdat we maar weinig weten over de oorzaak, diagnose, prognose en behandeling van deze ziekte. Naar verwachting gaat onderzoek naar MS bij kinderen ook onze algemene MS-kennis in belangrijke mate vergroten.

MS-voorlichting op maat

Daarnaast gaat een deel van het geld naar speciaal voorlichtingsmateriaal voor kinderen met MS en voor hun directe omgeving. Zo hopen we kinderen beter te kunnen voorlichten en begeleiden. Ondanks zijn ziekte multiple sclerose kan het kind dan toch zo veel mogelijk leven als gezond kind.


     Samen met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij valt de VriendenLoterij onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Goed Geld Gala 15 februari 2017

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij ontving Stichting MS Research een cheque ter waarde van € 464.000,--.  Het bedrag wordt ingezet voor het ontwikkelen van een databank met gekweekte hersencellen van MS-patiënten, ten behoeve van MS-onderzoek aan het MS Centrum Noord-Nederland. Dit centrum is een samenwerking van verschillende onderzoeksafdelingen en afdelingen Neurologie van het Martini Ziekenhuis en UMCG op het gebied van multiple sclerose (MS).Wilt u ook geoormerkt meespelen? Kijk dan hier.