Ambassadeurs

Maartje van Weegen

Journalist en tv-presentator Maartje van Weegen is ambassadeur van Stichting MS Research en ondersteunt de Stichting al ruim 20 jaar.

‘Met multiple sclerose zou mijn leven er volstrekt anders uitzien’
Maartje wilde Stichting MS Research meteen ondersteunen: "Ik ben onder de indruk van mensen met multiple sclerose: vaak zijn het zulke doordouwers! Ik weet niet of ik zo flink zou zijn... Mijn leven zou er vrijwel zeker volstrekt anders uit zien als ik zo’n ziekte als MS had. Gezin, werk, afspraken, alles moet bijna onder voorbehoud. En dat maakt het leven wel heel ingewikkeld. In mijn werk moet ik altijd op mezelf kunnen rekenen. Soms duren werkdagen achttien uur en dan moet je niet alleen helder blijven, maar moet ook je lijf meewerken. Met MS kun je nooit van je conditie op aan." Zij vindt onderzoek naar multiple sclerose van het grootste belang. "Dus wil ik MS Research graag helpen en hun ambassadeur zijn."

‘Meteen zei ik “ja!”, voor meer onderzoek naar MS’
Maartje kreeg de uitnodiging daartoe van professor Kees Lucas, een van de MS Research-oprichters. "Nou word je als min of meer bekende Nederlander voor veel gevraagd. Maar hier zei ik vrijwel meteen ‘ja!’ tegen.” Sindsdien is Maartje het gezicht en vaak ook de stem van MS Research. "Als mijn kleine bijdrage kan helpen om meer geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek – en dus wie weet ooit een medicijn – dan geef ik daar graag mijn tijd aan. Want ik vind het zo'n gemene ziekte!"

In het magazine VOZ, december 2015, was Maartje van Weegen in gesprek met Job Cohen over "Bevlogenheid bij het werken voor mensen met MS". Klik hier voor het magazine. Het artikel vindt u op pagina 12.

Wolter Kroes

Ook zanger Wolter Kroes ging zich direct voor Stichting MS Research inzetten: vrijwel direct nadat hij via het tv-programma BN’ers in de Zorg een dag uit het leven van Mikki meemaakte. Mikki heeft een zeer ernstige vorm van MS en Wolter ondervond aan den lijve hoezeer deze ziekte ingrijpt op haar dagelijkse leven. Sindsdien is Wolter nauw betrokken bij kinderen met MS. Sinds 2014 is Wolter een van de ambassadeurs van Stichting MS Research. Als zodanig vraagt hij om aandacht en begrip voor de ziekte en zet hij zich in om het onderzoek naar kinder-MS te stimuleren. Lees ook zijn bijdrage aan het Magazine VOZ samen met de VriendenLoterij op pagina 72.

Michel en Ronald Mulder

Op 28 mei 2014, Wereld-MS-dag, werden de broers Michel en Ronald Mulder officieel benoemd tot ambassadeurs van Stichting MS Research. Wij zijn er bijzonder gelukkig mee dat de twee Olympische schaatsbroers hun naam willen verbinden aan onze organisatie en zich geheel belangeloos voor Stichting MS Research willen intzetten.
Ook Ronald en Michel Mulder vertelden in het Magazine VOZ over hun bevlogenheid voor mensen met MS, waaronder over hun moeder.

 


Patientenambassadeur Tessa

Tessa is patiëntenambassadeur. In deze rol zet zij zich in als ervaringsdeskundige voor mensen met MS. Magazine Flair had in het voorjaar van 2014 een mooi interview met Tessa, die tijdens een fietsvakantie in Frankrijk werd geconfronteerd met de eerste verschijnselen van wat later MS bleek te zijn. 'Het moment dat ik voor het eerst merkte dat er iets mis was, weet ik nog goed. Ik kreeg tintelingen in mijn lijf. Vooral als ik mijn hoofd richting borst bewoog, schoot er een soort kortsluiting door mijn lijf. Een klassiek symptoom van MS, zo hoorde ik later.'

Lees hier het hele interview met Tessa.