MS Onderzoek uitgelicht

Rondom MS oktober 2018:

- De Kiss Goodbye to MS-challenge: met een video van max. 1 minuut zoveel mogelijk aandacht genereren voor MS-onderzoek. 9 onderzoeksgroepen gingen de uitdaging aan!

-Problemen met cognitie komen vaak voor bij mensen met MS, Quinten van Geest onderzocht de dynamiek van onze hersenen om tot nieuwe inzichten te komen. 

- 20 jaar MS Centrum Amsterdam, het behoort tot de internationale top 5 van MS-Centra. Wat is er bereikt?

- Meer dan 9 ton voor nieuw MS-onderzoek. Lees meer over de nieuwe toekenningen van Stichting MS Research. 

 

Rondom MS april 2018:

- De allereerste uitreiking van de Global MS Research Booster Award tijdens het 'Bringing us closer' dinner. Een uniek initiatief van MoveS, Stichting MS Research en de MS International Federation (MSIF). 
Ontstekingshaarden in de hersenen van mensen met MS met MS zijn laat in het ziektebeloop veel actiever dan werd gedacht. Dit concludeert een team van hersenwetenschappers van de Nederlandse Hersenbank voor MS.
- Gijs van Nierop onderzocht de relatie tussen het Epstein-Barr Virus, ons afweersysteem en het ontwikkelen van MS. Hij is benoemd tot doctor aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

Rondom MS januari 2018:

- Prof. Vincent de Groot is revalidatiearts bij Amsterdam UMC locatie VUmc, zijn onderzoek richt zich onder andere op lopen en vermoeidheid bij mensen met MS.

- De MS-onderzoeksdagen 2017 waren een groot succes. Hier ontmoeten Nederlandse en Vlaamse wetenschappers, neurologen en andere zorgprofessionals, allemaal betrokken bij MS-onderzoek elkaar.

- Lees ook meer over de onderzoeken die tijdens de onderzoeksdagen zijn besproken en de prijzen en grants die zijn uitgereikt.