MS: Twee letters die je leven binnenwandelen en nooit meer weggaan…

MS is letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte. Het treft vooral jonge mensen in de bloei van hun leven en is zeer ingrijpend, zowel voor de persoon zelf als voor zijn of haar omgeving. MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel: de hersenen en het ruggenmerg. De symptomen verschillen per persoon en problemen kunnen zich voordoen op het gebied van energie, zien, spreken, slikken, cognitie, bewegen, gevoel en pijn. 

MS Research: onderzoek, voorlichting en zorg

Omdat er nog geen genezend medicijn is, is onderzoek hard nodig. MS Research stimuleert en financiert onderzoek naar MS. Haar doelstelling is het opsporen van de oorzaken en het ontwikkelen van effectieve behandelwijzen. Het uiteindelijke streven is een wereld zonder MS. Ook informeert de Stichting over wetenschappelijke, medische en maatschappelijke aspecten van MS. Dit is nodig omdat de ziekte vaak een onvoorspelbaar verloop kent en daardoor voor de omgeving van de patiënt moeilijk te begrijpen is. Daarnaast zet de Stichting zich in voor goede en toegankelijke zorg voor alle mensen met MS in Nederland.

MS Research steunt de drie academische MS Centra in Nederland: VUmc MS Centrum AmsterdamErasMS en MS Centrum Noord Nederland en ook de MS Hersenbank, zonder wie onderzoek naar MS bijna niet mogelijk is.

Beluister ook de radiocommercial van Veldhuis en Kemper over MS Onderzoek.