MS-onderzoeksdagen 2020

 

De MS-onderzoeksdagen vormen het jaarlijkse wetenschappelijke congres voor professionals uit het MS-veld in Nederland en België. 

De MS-onderzoeksdagen vinden plaats op 23 & 24 november 2020 in Utrecht.

 

Programma

Het evenement biedt wetenschappers en zorgprofessional uit het MS-veld in Nederland en België een platform voor het uitwisselen van de laatste resultaten en ontwikkelingen. De voertaal is Engels zodat ook internationale collega’s kunnen participeren.

Stichting MS Research bestaat dit jaar 40 jaar. In ons jubileumjaar staat onderzoek centraal. De MS-Onderzoeksdagen mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Het wordt een bijzonder gevarieerd programma met o.a. keynote lezingen van prof. Amit Bar-Or, prof. Marco Prinz en prof. Roshan das Nair en een themasessie Revalidatie en een themasessie Ziektemechanismen.

Het programma wordt aangevuld met presentaties van wetenschappers uit Nederland en België. Wij nodigen professionals uit hiervoor een abstract in te dienen. 

Globaal programma MS-onderzoeksdagen 2020

 

Call for abstracts

Naast fundamenteel, translationeel en klinisch MS-onderzoek zijn wij dit jaar nadrukkelijk ook op zoek naar abstracts op het gebied van revalidatie in MS.  

De deadline voor het indienen van abstracts is 1 september 2020Uit ingediende abstracts wordt een selectie gemaakt voor mondelinge presentaties en posters. U kunt gebruik maken van het abstract formulier.

 

Thesis Award

Maak kans op de MS Research thesis award. Ben je tussen 1 januari 2019 en 1 juli 2020 gepromoveerd en staat MS centraal in je promotieonderzoek? Stuur dan voor 1 september 2020 drie exemplaren van je proefschrift naar Stichting MS Research ovv Proefschriftprijs, Postbus 200, 2250 AE Voorschoten. De winnaar mag zijn/haar onderzoeksresultaten presenteren op de MS-onderzoeksdagen. Aan de eerste, tweede en derde prijs is een mooi geldbedrag verbonden. 

Deelname

Aan deelname aan de onderzoeksdagen zijn geen kosten verbonden. Alleen geregistreerde deelnemers worden toegelaten. Voor koffie/thee, lunch en het diner (maandag 23 november) zorgt de organisatie. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening van deelnemers. U kunt zich registreren tot 23 oktober 2020 door gebruik te maken van het inschrijvingsformulier

Locatie

Wij hebben gekozen voor een locatie in het midden van het land die goed berekibaar is met zowel OV als auto:

Mereveld
Mereveldseweg 9
3585 LH Utrecht
(routebeschrijving)

Tip: Neem een OV-fiets op station Utrecht Centraal. Het is 15-20 minuten fietsen vanaf het station Utrecht centraal naar de Mereveld. 

Overnachting

Deelnemers kunnen indien gewenst met korting een kamer reserveren bij het nabijgelegen Hotel Mitland. Vul het hotel registratie formulier in om gebruik te maken van het kortingstarief. 

Op maandag avond 23 november (na afloop diner) is er een bus die deelnemers naar het hotel brengt. Op dinsdag ochtend 24 november (voor aanvang programma) is er vervoer van hotel Mitland naar de Mereveld. 

Hotel Mitland 
Ariënslaan 1
3573 PT Utrecht
Tel: +31- 30 271 5824

Voorwaarden:

  • Deelnemers dienen zelf een kamer te reserveren door een ingevuld hotel registratie formulier te mailen naar mirjam.zuidam@mitland.nl.
  • Beschikbaarheid van kamers is gegarandeerd tot 12 oktober 2020. Als u na 12 oktober een kamer reserveert kunnen wij niet garanderen dat er een kamer beschikbaar is. Het kortingstarief blijft geldig, ook voor reserveringen na 12 oktober.
  • Gasten betalen zelf hun overnachting op locatie.