For English press here

Algemene informatie

Na de afgelasting van de MS-onderzoeksdagen van 2020 zijn wij erg blij te melden dat de MS onderzoeksdagen van 2021 door zullen gaan in een aangepast digitaal format. Op maandag 6 en dinsdag 7 december 2021 zal de online editie van de MS onderzoeksdagen plaatsvinden.

Vanwege het digitale format zullen er dit jaar geen abstracts en poster sessies zijn. Het volledige programma is hier te bekijken.

Thesis Award

Ook dit jaar zullen wij weer de Thesis Award uitreiken voor de beste proefschriften in het MS-veld. Iedereen die in de periode 1-1-2019 tot en met 1-8-2021 gepromoveerd is, kan meedingen naar de Thesis Award. Voorwaarde voor deelname is dat de ziekte multiple sclerose centraal staat in het onderzoek. De proefschriften worden onderverdeeld in twee categorieën: klinisch onderzoek, waarbij de focus ligt op behandeling, revalidatie, diagnose en prognose, en fundamenteel onderzoek, met onderzoeken naar ziektemechanismes en oorzaken van MS. Er zijn drie mooie geldprijzen te winnen in beide categorieën.

Ben jij in de periode 1-1-2019 tot en met 1-8-2021 gepromoveerd en ben je nog niet door ons benaderd om mee te doen aan de Thesis Award? Stuur dan voor 8 november een mail naar wetenschap@msresearch.nl.

The Solution Room

Om in het digitale format van de MS-onderzoeksdagen het toch mogelijk te maken nieuwe MS onderzoekers te ontmoeten en van elkaar te leren, introduceren wij op maandag 6 december rond het middaguur The Solution Room.

Tijdens deze korte interactieve sessie zullen deelnemers ingedeeld worden in breakout rooms op basis van hun aantal jaar ervaring in het onderzoeksveld en de onderzoeksgroep waar ze werkzaam in zijn. De groepen zullen zo divers mogelijk ingedeeld worden, wat betekent dat de breakout room zal bestaan uit zowel beginnende als ervaren onderzoekers uit verschillende onderzoeksgroepen. In deze kleine groep zullen jullie brainstormen over oplossingen voor een aantal vaak voorkomende problemen waar onderzoekers tegenaan kunnen lopen.

The Solution Room is de ideale plek om op een informele manier je collega onderzoekers te leren kennen en nieuwe inzichten te verkrijgen in problemen waar je misschien zelf tegenaan loopt! Je kunt je voor The Solution Room opgeven via het registratieformulier van de MS-onderzoeksdagen.

Registratie formulier

Aanmelden voor de digitale editie van de MS-onderzoeksdagen 2021 kan door hier te klikken.

De MS-onderzoeksdagen 2021 worden mogelijk gemaakt door: