Voorlichting

Informatie over multiple sclerose: noodzaak

Multiple sclerose (MS) komt relatief niet eens zo vaak voor: in Nederland lijden zo’n 16.000 mensen aan de ziekte. Maar het onvoorspelbare verloop, daardoor ook het onbegrip in de omgeving van de patiënt… Veel mensen weten niet wat de ziekte betekent. Mensen met MS voelen zich vaak onbegrepen.


Meer dan genoeg reden voor de Stichting MS Research om veel energie en aandacht te besteden aan voorlichting over multiple sclerose. Voorlichting over de wetenschappelijke, medische en maatschappelijke aspecten van MS. Zodat een breed publiek juist ook mensen met multiple sclerose gaat ‘begrijpen’. Natuurlijk laten we ook graag zien welke resultaten er op wetenschappelijk gebied al geboekt zijn.

Overzicht van voorlichtingsmaterialen

U kunt ze nu direct gratis bestellen via het bestelformulier en ook meteen downloaden, al onze voorlichtingsmaterialen over multiple sclerose, zie Voorlichtingsmaterialen. En nodigt u ons voor een presentatie uit bij u op locatie? 

Algemene brochure over multiple sclerose
Hierin leest u over:

  • Stichting MS Research
  • multiple sclerose
  • kinderen en MS
  • onderzoek naar MS 

Voorlichtingsboekje voor kinderen:  'MS, zo zit dat!'

Helder en eenvoudig wordt uitgelegd wat MS is, wat je ervan merkt, welke medicijnen er zijn en hoe het voelt.

Rondom MS

Ons magazine, dat drie keer per jaar zo breed mogelijk over multiple sclerose informeert. Over mensen met MS en mensen die zich daarvoor inzetten. Lees tussen de foto’s door over acties, ontwikkelingen, onderzoek, aansprekende verhalen. Beeldend, inzichtelijk, met gevoel.

MS in Focus

Twee maal per jaar publiceert de Multiple Sclerosis International Federation het magazine MS in Focus. In het Engels informeert dit wereldwijd over alle aspecten van de ziekte MS, op basis van professionele kennis en ervaring uit het beroepsveld. Zodra een thema in MS Focus extra relevant voor Nederland is, zorgt de Stichting MS Research voor een Nederlandse vertaling.

Jaarverslag

In onze jaarverslagen leest u alles over onze activiteiten en resultaten in een specifiek jaar. Naast een algemene uiteenzetting over MS dus ook informatie over voorlichting, fondsenwerving en verstrekte subsidies, plus uiteraard ons financieel jaarverslag.

Jaaroverzicht

Een verkorte versie van het  jaarverslag.

Wetenschapskatern

Informeert jaarlijks over de wetenschappelijk onderzoeken die in dat specifieke jaar door de Stichting MS Research zijn gefinancierd. Is ontstaan als bijlage bij het jaarverslag.

Digitale nieuwsbrief

Onze periodieke digitale uitgave. Meld u hier aan en u bent en blijft direct op de hoogte van nieuws op het gebied van MS-onderzoek, evenementen en acties voor Stichting MS Research!

Op locatie

Op verzoek geven wij presentaties op locatie: op basisscholen, beurzen, sportverenigingen, serviceclubs… MS Research geeft graag en enthousiast voorlichting over de ziekte MS en over het werk van de Stichting. Vaak leiden deze presentaties tot weer een mooie nieuwe actie voor MS Research!

 

Een mooi voorbeeld hiervan is het Eerste Rough Golf Tournament in het Amsterdamse Bos. Het begon met een prestatie voor de Rotary Aalsmeer, die toen besloot haar jaarlijkse charity event te wijden aan MS Research en het onderzoek naar multiple sclerose. En zo was één dag lang het Amsterdamse Bos omgetoverd tot een ware Rough Golf Course voor enthousiaste golfers op een prachtige onbewerkte baan. Dankzij ongekend veel aanmeldingen genereerde dit evenement een geweldige opbrengst en enorm veel enthousiasme. En dat allemaal door ons uit te nodigen voor een presentatie!

 

Nodigt u ons ook uit voor een bezoek op uw locatie? Mail ons nu: inactievoorms@msresearch.nl