Monique Blom-de Wagt Grant

De Monique Blom-de Wagt Grant biedt jonge MS-wetenschappers de mogelijkheid een werkbezoek te brengen aan een topinstituut in het buitenland. De persoonsgebonden prijs, mogelijk gemaakt door de Blom-de Wagt Foundation, dient te worden besteed aan fundamenteel MS-onderzoek. Aanvragers zijn in dienst bij een Nederlands onderzoeksinstituut en implementeren de opgedane kennis bij terugkomst in eigen onderzoek. 

De Monique Blom-de Wagt Grant heeft als doel het bevorderen van de kwaliteit van MS onderzoek in Nederland EN het stimuleren van de wetenschappelijke carrière van jonge onderzoekers.

Anders dan bij reguliere projecten weegt het curriculum vitae van de aanvrager mee in de beoordeling. De subsidie kan naar eigen inzicht worden besteed aan reis-, verblijf-  en/of onderzoekkosten, mits deze direct zijn verbonden aan het werkbezoek.

 

Subsidiering

Maximaal € 20.000,-*

Duur:

Werkbezoek van maximaal 6 maanden

Beoordeling:

Wetenschappelijke Raad

Indiener:

Promovendus of junior post-doc

(max. 6 jaar na promotiedatum)

Wanneer indienen:

2x per jaar (februari & september)

* Per jaar is er een budget van € 20.000 beschikbaar voor 1 of meerdere grants. Toekenning is afhankelijk van de kwaliteit van de aanvraag en het beschikbare budget.

 

Subsidierichtlijnen Monique Blom-de Wagt Grant versie 2018

Aanvraagformulier Monique Blom-de Wagt Grant - versie 2018

 

Meer informatie over de huidige subsidieronde leest u hier

 

Blom-de Wagt Foundation

De Blom-de Wagt Foundation is opgericht door Walter en Monique Blom-de Wagt en heeft als één van haar doelstellingen het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte MS. De Grant is vernoemd naar Monique. De strijd tegen de ziekte MS heeft zij zelf helaas verloren, maar via de Foundation hoopte zij, en nu haar naasten, andere mensen met MS een betere toekomst te kunnen bieden.