Webinars en masterclasses over MS

Elke laatste donderdag van de maand organiseert MS Centrum Noord-Nederland een webinar over MS voor professionals. Wetenschappers uit binnen- en buitenland spreken hier over hun MS-onderzoek. Vanaf nu is aan het webinar ook een masterclass gekoppeld: een extra uur voor jonge MS-onderzoekers om vragen te stellen.

Sinds januari 2021 wordt er elke laatste donderdag van de maand van 12.00 – 13.00 uur bij het MS- Centrum Noord-Nederland een webinar georganiseerd.  Voor deze online lezingencyclus worden sprekers van MS-Centrum Noord-Nederland of andere Nederlandse MS-centra uitgenodigd om artsen en onderzoekers bij te praten over hun MS onderzoek. Daarnaast worden sprekers van vooraanstaande MS onderzoekscentra buiten Nederland uitgenodigd om een lezing te geven.

Toegankelijke webinars

Grote internationale congressen gingen dit jaar niet door vanwege de coronapandemie. Dat gold ook voor presentaties rondom onderzoeken in het MS-veld. Een gemis, want deze uitgebreide presentaties met een overzicht van jarenlange experimenten, soms gecombineerd met de nieuwste resultaten, zijn van grote betekenis voor het MS-onderzoek en alle wetenschappers die hierbij betrokken zijn.

Toch heeft de situatie ook iets positiefs opgeleverd. Lukte het voorheen om één keer per jaar een vooraanstaand onderzoeker van buiten Nederland uit te nodigen, tegenwoordig kan dat maandelijks. Online bijeenkomsten bieden nieuwe mogelijkheden – van een betere toegankelijkheid, het presenteren van onderzoeksresultaten, tot het stellen van vragen en het voeren van discussies.

MS-Centrum Noord-Nederland koppelt vanaf nu aan het maandelijkse webinar ook een online masterclass: een extra uur voor jonge MS-onderzoekers om hun eigen onderzoeksresultaten met de spreker door te nemen en vragen te stellen.

Bij MS-Centrum Noord-Nederland staan de volgende webinars op de planning:

30 september 2021
Dr. Veronique Miron, UK Dementia Research Institute at The University of Edinburgh, Centre for Discovery Brain Sciences & MRC Centre for Reproductive Health, the University of Edinburgh
Title: Glial cell interactions regulating remyelination.
28 oktober 2021
Sarah Jäkel (University of Edinburgh)
25 november 2021
Vincent de Groot (Amsterdam UMC, VU-Medical Center)

Ben je geïnteresseerd om deze webinars bij te wonen? Mail naar info@umcg.nl.

 

Website gemaakt door: Sturdy Digital