Wie zijn wij

“Wij zijn dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en oplossing voor multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert. Ook geven wij voorlichting over MS en bevorderen en streven wij naar optimale zorg voor alle mensen met MS.”

Team Stichting MS Research

Over ons
Waar staan we voor
Kwaliteit
Wat doen we (incl. jaarverslag)
Media
Samenwerking

Stichting MS Research

Dankzij trouwe en betrokken donateurs kunnen wij vormgeven aan onze doelstellingen. Wij ontvangen geen overheidssubsidie en zijn dus volledig afhankelijk van particuliere giften. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met deze giften, zodat elke gedoneerde euro zo goed en efficiënt mogelijk besteed wordt.

Chart by Visualizer

Sinds onze oprichting in 1980 heeft de Stichting inmiddels meer dan 74 miljoen euro geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek. Dit zijn circa 410 onderzoeken naar de oorzaken van, oplossingen voor en behandeling voor MS. Hiermee zijn belangrijke resultaten geboekt en hebben wij een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit en continuïteit van het MS-onderzoek in Nederland. Al dit onderzoek vindt plaats in de 3 academische MS-centra in Amsterdam, Rotterdam en Groningen en op de MS-Hersenbank in Amsterdam. Ook bij samenwerkingspartner MS-expertisecentrum Nieuw Unicum in Zandvoort vindt onderzoek plaats.

Chart by Visualizer

Maar ook de diagnose van MS is verbeterd, het ziekteverloop beter in kaart gebracht en de kwaliteit van zorg voor mensen met MS vooruit gegaan.

De oorzaken van MS zijn echter nog niet bekend. Wetenschappers veronderstellen dat het, met de hoogte van de huidige investeringen in onderzoek, nog wellicht decennia duurt voordat de oplossing voor MS gevonden is. De Stichting blijft daarom investeren in met name de continuïteit en kwaliteit van MS-onderzoek en hoopt op stijgende inkomsten, zodat door meer onderzoek de oplossingen sneller dichterbij komen. Lees voor een overzicht van de activiteiten van de Stichting ook onze jaarverslagen.

Website gemaakt door: Sturdy Digital