MS-onderzoek

Stichting MS Research besteedt dankzij trouwe donateurs elk jaar in totaal zo’n 3 miljoen euro aan MS-onderzoek in Nederland. Van iedere euro die u geeft gaat 84 cent direct naar onderzoek, voorlichting en zorg. Binnen ons lidmaatschap in de MS International Federation, levert de Stichting jaarlijks ook een bescheiden bijdrage aan internationaal MS-onderzoek.

Chart by Visualizer

Sinds onze oprichting in 1980 heeft de Stichting inmiddels ruim € 74 miljoen euro geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek. Dit zijn circa 410 onderzoeken naar de oorzaken van, oplossingen voor en behandeling voor MS. Hiermee zijn belangrijke resultaten geboekt en hebben wij een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit en continuïteit van het MS-onderzoek in Nederland. Al dit onderzoek vindt plaats in de 3 academische MS-centra in Amsterdam, Rotterdam en Groningen en op de MS-Hersenbank in Amsterdam. Ook bij samenwerkingspartner MS-expertisecentrum Nieuw Unicum in Zandvoort vindt onderzoek plaats.

Chart by Visualizer

Maar ook de diagnose van MS is verbeterd, het ziekteverloop beter in kaart gebracht en de kwaliteit van zorg voor mensen met MS vooruit gegaan.

De oorzaken van MS zijn echter nog niet bekend. Wetenschappers veronderstellen dat het, met de hoogte van de huidige investeringen in onderzoek, nog wellicht decennia duurt voordat de oplossing voor MS gevonden is. De Stichting blijft daarom investeren in met name de continuïteit en kwaliteit van MS-onderzoek en hoopt op stijgende inkomsten, zodat door meer onderzoek de oplossingen sneller dichterbij komen.

Onderzoek helpt MS de wereld uit!

Lees meer over onze missie en visie