MS-Fellow Susanne Kooistra ontvangt de Rogier Hintzen Talent Award

Dr. Susanne Kooistra, neurowetenschapper en MS-Fellow van Stichting MS Research, heeft de Rogier Hintzen Talent Award 2021 ontvangen. De award is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge, talentvolle MS-onderzoekers en is voor de tweede keer uitgereikt. De prijs is een eerbetoon aan prof. dr. Rogier Hintzen. Als neuroloog en onderzoeker stond Rogier aan de basis van ErasMS, het academisch MS-centrum in Rotterdam. Wij feliciteren Susanne met deze bijzondere award! 

MS-onderzoeker Susanne Kooistra is verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en het MS Centrum Noord Nederland. Daar doet zij onderzoek naar de rol van de lokale immuuncellen van de hersenen, de microglia, in het ziekteproces van MS. Voor dit onderzoek ontving Susanne in 2017 een Fellowship van Stichting MS Research. En op 30 september 2021 ontving Susanne ook de Rogier Hintzen Talent Award, uit handen van de kinderen van Rogier.

Het juryrapport omschrijft neurowetenschapper en moleculair celbioloog Susanne Kooistra “als een bevlogen onderzoeker met oog voor detail. Daarbij is zij in haar onderzoeksgroep Moleculaire Neurobiologie een inspirator en verbinder. Haar doel is het ontrafelen van het mysterie MS, waarbij de focus ligt op een beter begrip van de rol van de lokale immuuncellen van de hersenen, de microglia, in het ziekteproces. Susanne onderschrijft het motto van Rogier dat wetenschappelijk onderzoek dé route is naar een betere behandelingen van MS, en het fundamentele onderzoek waarbij Susanne betrokken is, moet daar een bijdrage aan leveren.”
 

Rogier Hintzen Talent Award 

De Rogier Hintzen Talent Award is ingesteld ter nagedachtenis van de op 15 mei 2019 overleden neuroloog en immunoloog professor dr. Rogier Hintzen. Hij overleed op 56-jarige leeftijd, nog boordevol plannen voor nieuw onderzoek naar een betere behandeling van multiple sclerose. De afdeling Neurologie van het Erasmus MC heeft in overleg met zijn vrouw en de Erasmus MC Foundation besloten om hem te eren met het instellen van de Rogier Hintzen Talent Award. Er is geld ingezameld om de prijs in totaal 12 jaar te kunnen uitreiken, de periode die Roger nog werkzaam zou zijn geweest. 

Website gemaakt door: Sturdy Digital