“De verhalen van mensen met MS zijn als brandstof voor mijn actie!” 

Ze leeft tegenwoordig het leven van haar dromen, maar dat kreeg ze niet vanzelf. ‘Leef je leven vandaag, is de krachtige boodschap van de 25-jarige Puck Kroonsberg die van het volgen van haar hart haar ‘beroep’ heeft gemaakt.

britse vlag Go to English version

Als digital nomad reist zij de wereld rond om mensen te ontmoeten en te inspireren. Met haar prachtige exotische beelden op Instagram en LinkedIn zet zij haar wereldwijde volgers aan alles uit hún leven te halen. Daarom wil ze zich ook inzetten voor The May 50K.

Puck: “Ik wil graag een positieve impact maken door anderen te inspireren en te verbinden. Mijn volgers zijn tussen de 18 en 35 jaar, dat is precies de leeftijd waarin ook de diagnose MS gesteld wordt. Ik wil samen met hen in actie komen om meer bewustzijn over de ziekte, maar ook gezondheid en balans in het algemeen te verspreiden! Let’s go!”

Aruba

De Nederlandse Puck zit momenteel op Aruba. Haar vrije leven lijkt van buitenaf zorgeloos, toch kent haar keuze voor dit nomadenbestaan een keerzijde. “In mijn omgeving is er veel weerstand op mijn besluit om mijn veilige bestaan in Nederland achter mij te laten. Ik zei mijn baan op en verkocht mijn huis en auto. Alles wat zekerheid biedt, heb ik opgegeven om deze onzekere stap te zetten. Ik voel heel sterk dat ik een missie heb. De impact die ik wil maken is groter dan mijzelf. Ik weet waar ik voor sta. Mensen hoeven heus niet míjn levenspad te volgen, maar ik daag iedereen uit zijn éigen pad te durven volgen. Dit geldt ook voor mensen met MS. Daarvoor moet je je angsten onder ogen zien. Leef in het nu. Leef alsof het je laatste dag is.

Als meer mensen het leven durven leiden wat ze écht willen, worden ze gezonder, productiever en gelukkiger. Daarmee creëer je een duurzame levensstijl. Waardoor mensen minder snel ziek(er) worden door een disbalans in de werk-leef verhouding”.

Met haar wereldwijde bereik op sociale platforms wil Puck haar gezonde wereld verbinden aan de wereld rondom The May 50K. “Ik wil mensen wakker schudden. Hey, dit is wat jij óók kan doen!”.

 

Puck wil mensen motiveren en inspireren om ook mee te doen met The May 50K 2022.

Doet u mee?

Mantelzorg

De gevolgen en complexiteit van een ziekte die niet direct vanaf de buitenkant zichtbaar hoeft te zijn, kent Puck maar al te goed. “Ik ben altijd mantelzorger geweest voor mijn vader die schizofrenie heeft. Een psychische ziekte die niet per se direct zichtbaar is en dus moeilijker om te begrijpen voor mensen om je heen. Ik vond het altijd lastig om voor mezelf te kiezen. Maar omdat ik mijn belevenissen vastleg en deel op sociale media, geniet mijn vader nu mee op afstand. En hij is in andere goede handen.”

Grenzen stellen

Toen Puck haar enkelbanden scheurde op Ibiza, merkte ze duidelijk het verschil van een zichtbaar ongemak tegenover onzichtbaar leed. “Toen ik op krukken liep, was iedereen behulpzaam. Iedereen zag, zij kan niet lopen, zij heeft pijn. Dat maakt het zo veel makkelijker om hulp te vragen en te krijgen. Voordat ik dit vrije bestaan durfde te kiezen, heb ik een burn-out gehad. Dan voer je een eenzame, innerlijke strijd terwijl niemand iets aan je ziet. Ik heb toen moeten leren om grenzen te stellen naar mezelf en naar anderen. Ik begon te mediteren en leerde over de kracht van je gedachten tot je lichaam.”

Puck kent niemand in haar omgeving met MS, maar ze wil er wel veel over leren. “Het ergste lijkt me de onzekerheid dat er zomaar functies uit kunnen vallen. Dat je niet weet of je morgen nog kan wat je vandaag deed. Ik zie daarom ook dat onderzoek naar MS zo ontzettend belangrijk is. Dit moet doorgaan! Stichting MS Research zet zich voor meer dan 100% in om dit te realiseren.

Inspireren

Overeenkomst tussen Puck haar reizende leven en de wereld van MS zou kunnen zijn dat in beide levens al het onbelangrijke wegvalt. “Je hebt weinig meer aan bezit of ego. Wat er overblijft, is wat écht belangrijk is in jouw leven. De meest pure vorm. Je leert keuzes maken in wat energie geeft en wat energie kost. Ik begrijp overigens dat ik mijn keuze uit vrije wil kan maken en dat daar bij MS geen sprake van is. Gezondheid staat voor mij altijd op nummer een. Omdat dat voor mij de basis is van waaruit ik mijn vrijheid kan beleven en mensen en werelden kan verbinden. Ik wil graag de beste versie van mezelf zijn om mensen positieve energie te geven en er voor hen te kunnen zijn. Als we gezonde grenzen dúrven en kúnnen stellen, draagt dat ook bij aan een duurzamere levensstijl. De komende maanden zal Puck haar sportieve trainingen delen op haar sociale media. Maandelijks bereikt ze wereldwijd zo’n dertigduizend mensen. “Ik wil zaadjes planten. Mensen het belang van een gezonde leefstijl laten zien. Iedereen kan doen wat goed voor hem of haar is. Zeker als je gezond bent is het zoveel laagdrempeliger om mee te doen.” In de maand mei zal Puck hardlopen en kitesurfen voor The May 50K. Haar inspirerende weg daarnaartoe is te volgen op de sociale platforms van Freedom Warrior.

Volg Puck via Instagram
Volg Puck via LinkedIn

Website gemaakt door: Sturdy Digital