“We zijn toch op deze wereld om elkaar een beetje te helpen?”

Op 27 november 2021 om 12.00 uur is het zover: dan gaat Danyel Breuls 24 uur non-stop hardlopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar multiple sclerose.

24 Uur lang zal Danyel (46) op de loopband van Snap Fitness Landgraaf hardlopen. Alleen voor een shirtwissel en wc-bezoek houdt hij dat etmaal een korte onderbreking. Danyel, fitnesscoach bij Snap Fitness Landgraaf, is sinds zes jaar een ultraloper: als ultraloper loopt hij afstanden die groter zijn dan marathons. De kortste ultraloop is 50 kilometer, maar vaker gaat het om afstanden van rond de 100 kilometer of zelfs meer.

Elk jaar ultralopen voor een goed doel

“Sinds ik aan ultralopen doe, loop ik elk jaar voor een goed doel. Zo heb ik eerder gelopen voor de Voedselbank, de Maag Lever Darm Stichting en Wings for Life Foundation. Nu heb ik mijn ultraloopactie verbonden aan geld inzamelen voor Stichting MS Research. Op deze manier wil ik bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar het vinden van middel tegen deze verschrikkelijke ziekte.”

Iets betekenen voor een ander

“Een vriendin van mij heeft MS. Ik zie dat niet alleen zij is getroffen door deze aandoening, maar MS heeft ook enorme impact op het leven van haar man Olaf en hun kinderen. Het is zo belangrijk dat onderzoek naar MS doorgaat, want er is nog geen genezing mogelijk. Daarom start ik voor hen, en voor alle anderen die met deze ziekte te maken hebben, deze inzamelingsactie. Ik heb het geluk dat ik gezond ben en van mijn passie mijn beroep kan maken. 24 uur non-stop hardlopen heb ik nog niet eerder gedaan, maar ik houd van een uitdaging. Op deze manier kan ik iets betekenen voor een ander. We zijn toch op deze wereld om elkaar een beetje te helpen?”

Jij steunt Danyel toch zeker ook? Klik hier voor zijn actie!

 

 

Website gemaakt door: Sturdy Digital