The May 50K in Nederland

The May 50K is hét internationale fitness- en fondsenwervingsevent van het jaar om geld in te zamelen voor MS-onderzoek en toegang tot zorg en behandelingen wereldwijd. Onderzoek dat van levensbelang is voor iedereen met MS – nu en in de toekomst.

Hoe werkt deelname aan The May 50K?

Meedoen is simpel! Vanaf 16 maart kun je je inschrijven voor de Nederlandse editie van The May 50K via www.themay50k.nl Je kunt dan ook meteen je actiepagina aanmaken.

Wandel, ren, zwem, rol of fiets in totaal 50 kilometer in mei, zoek supporters en zet zo grote stappen voor MS-onderzoek. Je kunt alleen meedoen, maar ook samen met een team van vrienden, familie of collega’s. Waar je ook woont, hoe fit je ook bent, jij bepaalt waar en wanneer je jouw 50 kilometer aflegt. Elke stap die je zet, elke kilometer die je registreert, brengt ons dichterbij het vinden van de oplossing voor MS. Extra leuk is dat je ook je fitnessapps (w.o. FitBit en Mapmyfitness) kunt koppelen aan jouw actiepagina. Zo kun je je vooruitgang delen met jouw donateurs.

Meld je ook aan bij onze The May 50K Nederland Facebook groep, The May 50K Nederland Instagram of volg onze hashtags voor alle updates en het laatste nieuws.

#themay50k #themay50knederland #beweegmsdewerelduit #kissgoodbyetoMS #msresearch #msonderzoek #belangvanmsonderzoek

Welke landen doen mee aan The May 50K?

The May 50K is een internationale fitness- en fondsenwervingsuitdaging om geld in te zamelen voor MS-onderzoek wereldwijd. Stichting MS Research verbindt zich dan ook met trots, als Nederlandse vertegenwoordiger, aan The May50K. Andere landen die naast Nederland actief deelnemen zijn Duitsland, Australië, Engeland, Canada, en Ierland.

Waar je ook woont, ongeacht je fitnessniveau, je kunt zelf beslissen hoe, wanneer en waar je de 50 kilometer in mei aflegt. Zolang het maar in mei is en je – minimaal – de 50 km haalt. Elke stap die je zet, elke kilometer die je klokt, brengt ons dichter bij een MS-vrije wereld. Je kunt het alleen doen, met vrienden, familie of een team samenstellen met je collega’s of online volgers.

Hoe wordt het opgehaalde geld van The May50K besteed?

Stichting MS Research werkt samen met de MS International Federation (MSIF). De fondsen die worden geworven worden verdeeld om lokale alsmede internationale onderzoeksprojecten te financieren. Stichting MS Research zorgt ervoor dat 70% van het geld dat je inzamelt besteed wordt aan lokaal wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en oplossingen voor (leven met) MS. De andere 30% wordt besteed aan internationaal MS-onderzoek, toegang tot zorg en behandelingen wereldwijd. Hierdoor zorgen we er samen voor dat we het MS-onderzoek, nationaal en internationaal, een stap verder brengen.

Samen zorgen we er dus voor dat het MS-onderzoek overal ter wereld een stap verder komt.
Samen op weg naar een toekomst zonder MS!