Kick-off Universitair MS Centrum (België)

Het Universitair MS Centrum in België organiseert op 26 maart aanstaande een kick-off evenement om de opening van het gloednieuwe MS centrum te vieren. Onderzoekers, zorgkundigen, personen met MS, (patiënten)organisaties en bedrijven zijn van harte welkom! Meer informatie over het programma en aanmelding vindt u in onderstaande uitnodiging.  

Wanneer? 26 maart – 9u30 – 14u00

Waar? Universiteit Hasselt (België), campus Diepenbeek, gebouw D

In juli 2020 sloegen Universiteit Hasselt en Noorderhart Pelt de handen in elkaar en werd het Universitair MS Centrum (UMSC) opgestart. Nu willen we echt uit de startblokken schieten! Daar wil u toch bij zijn?

Wat hebben we voor u in petto naast een voorstelling van het Universitair MS Centrum (UMSC)? We gaan in op de positieve effecten van bewegen en een gezonde voeding tijdens een aantal boeiende lezingen. Daarna kan u zelf kennismaken en experimenteren tijdens onze interactieve healthy life style lunchroom (inclusief gratis lunch).

9u30 Ontvangst
10u00 Het UMSC in een notendop
10u30 Keynote: “Eet en beweeg jezelf gezond(er)…nooit meer naar de dokter?”
Dr. Servaas Bingé, huisarts en sportarts
11u15 Korte pauze
11u30 De invloed van gezonde voeding en beweging op multiple sclerose
parallelle sessies voor alle deelnemers
12u15 Interactieve lunch
  • U komt alles te weten over de positieve effecten van bewegen en gezonde voedingsstoffen
  • Personen met MS actief binnen het patiëntenplatform van het UMSC getuigen hoe bewegen hun leven met MS draaglijker maakt
  • prof.dr. Steven Laureys gaat dieper in op de mentale gezondheid.
13u45 Uitreiking cheque VZW Boemerang
14u00 Afsluiting en receptie

De activiteiten zijn rolstoel toegankelijk. Personen met MS mogen een partner/begeleider meebrengen. Gelieve u beiden in te schrijven.  

Inschrijven is gratis maar wel verplicht. Mogen we u vragen om in te schrijven voor donderdag 17 maart via onderstaande link. 

Website gemaakt door: Sturdy Digital