Wilt u het onderzoek naar MS breder steunen en de fiscus een handje mee laten helpen? Dat is mogelijk met periodiek schenken. Het levert u en het onderzoek naar MS voordeel op. Als u uw gift aan Stichting MS Research voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, kunt u deze aftrekken van de belasting. Het vastleggen van een periodieke schenking kan eenvoudig digitaal of op papier, hiervoor heeft u geen notaris nodig.

Hoe werkt het?

Bij periodiek schenken doneert u jaarlijks een vast bedrag over een periode van minimaal vijf jaar. Uw bijdrage wordt dan van uw rekening afgeschreven in termijnen die u zelf aangeeft: per jaar, half jaar, kwartaal of maand. U kunt zelf aangeven of u deze termijnen via automatische incasso wilt laten afschrijven of dat u dit zelf overmaakt.

Er is een minimumbedrag voor een periodieke schenking van 50 euro per jaar. U verbindt zich voor tenminste vijf jaar aaneengesloten aan de schenking.

Bereken uw voordeel

Periodiek schenken is fiscaal aftrekbaar en daarom een zeer gunstige manier om Stichting MS Research te steunen. Afhankelijk van uw inkomen betaalt de fiscus tot wel 52% van de schenking. Bekijk uw voordeel met deze handige rekenhulp.

Periodieke schenkingen zijn zeer welkom

Wij maken al het bovenstaande graag extra eenvoudig voor u, omdat periodiek schenken ook voor ons grote voordelen heeft. Zo weten wij ruim van tevoren over welke financiële middelen wij beschikken en kunnen inzetten voor wetenschappelijk onderzoek naar MS. Doordat onze Stichting geen subsidie ontvangt, zijn we afhankelijk van particuliere giften. Periodieke schenkingen zijn voor ons dan ook erg belangrijk.

Daarbij is het voor ons erg prettig dat we op voorhand weten welke giften we kunnen verwachten, zeker ook omdat bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek vaak een kwestie van de lange termijn is.

Sluit direct online een periodieke schenking af

Via een handig digitaal formulier kunt u gemakkelijk en snel een periodieke schenking afsluiten. U kunt het formulier ook digitaal ondertekenen en hoeft dus zelf niets te printen.

Geen notaris nodig

Sinds januari 2014 is het niet meer nodig dat een periodieke schenking via een notaris wordt geregeld. Een ‘onderhandse akte’, bijvoorbeeld door een schriftelijke overeenkomst, is nu voldoende om de periodieke schenking vast te leggen. Het formulier, vragenlijst en toelichting kunt u hier downloaden.

Geef uw concrete doel binnen MS Research aan

U kunt uw periodieke schenking concreet maken, door zelf een doel aan te geven dat u als schenker wilt steunen. Bijvoorbeeld een specifiek wetenschappelijk onderzoek, of aan voorlichting of zorg. Geeft u dit op voorhand aan, dan zorgen wij dat uw schenking aan het doel van uw keuze ten goede komt.

Een periodieke schenking afsluiten

U kunt op twee manieren een periodieke schenking afsluiten. Via het online formulier op de website van periodiekschenken.nl of door de modelovereenkomst in te vullen en deze via de post naar ons toe te sturen.

 

Download hier de modelovereenkomst en de toelichting.

 

 

 

Meer informatie

Wij geven antwoord op tien veelgestelde vragen over de periodieke schenking.  Heeft u nog (andere) vragen of wilt u de informatiemap periodiek schenken aanvragen? Wij helpen u graag.

Stuur uw vraag naar info@msresearch.nl of bel met met Karin Beijersbergen via 071 – 5 600 500.

 

Stichting MS Research bezit het CBF-keurmerk en is daarmee een officieel erkende fondsenwervende organisatie.

 

Stichting MS Research is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)