24 uur van de Boulevard

Manifestatie “Fiets MS de Wereld uit” op 20 en 21 juni in Vlissingen

De voorbereidingen van een bijzondere, sportieve manifestatie in Vlissingen zijn nu echt goed van start gegaan. Op 80 spinfietsen (hometrainers) die worden geplaatst op de Boulevard in Vlissingen, gaan 80 ploegen met vrijwilligers een poging doen in 24 uur “de wereld rond te fietsen”.

De opbrengst van deze sportieve prestatie is bestemd voor onderzoek naar multiple sclerose bij kinderen.

De fietsmarathon is een initiatief van de Rotaryclub Vlissingen. Bedrijven, verenigingen, instellingen, families en organisaties worden uitgedaagd om op 20 en 21 juni 2009 voor 500 euro een spinfiets te “adopteren”. Vervolgens stelt dat bedrijf, die vereniging, instelling, familie of organisatie een team samen dat 24 uur onafgebroken op die spinfiets gaat fietsen.

Ieder lid van dat team krijgt een sponsorkaart die hij/zij laat voltekenen door familie, buren, vrienden en collega’s. Hij/zij int die sponsorgelden en levert die opbrengst samen met de sponsorkaart in aan de kassa van het evenement op 20 en 21 juni 2009 op de boulevard. In ruil voor die sponsorkaart ontvangt hij/zij een startbewijs voor de fiets van zijn/haar ploeg. Elke fietser fietst onder leiding van een instructeur 45 tot 50 minuten. Dan wordt er gewisseld. Getraind of niet, jong of oud, iedereen kan meedoen. Bent u ook al aan het rekenen? Dit kan mega worden!

Vandaar dat de Rotaryclub Vlissingen heel Vlissingen en iedereen daarbuiten oproept om mee te doen, een spinfiets te adopteren en een team samen te stellen.

“De wereld rond”? Reken nog even verder mee: als op 80 fietsen met een team 24 uur lang een gemiddelde wordt gehaald van 21 kilometer per uur ….. Hebbes? 40.320 kilometer. De wereld rond op 80 fietsen. Deze actie wordt Vlissingen-breed in samenwerking met Stichting MS Research voorbereid en uitgevoerd: MS in de schijnwerpers zetten en er daadwerkelijk iets voor proberen te betekenen. En daarbij is ieders deelname en medewerking belangrijk!

Het evenement wordt voorafgegaan door een aantal optredens. Ook hiervan is de opbrengst bestemd voor MS-onderzoek en omdat ook deze optredens worden ondersteund door lokale organisaties zoals de gemeente en meewerkende theaters kan het bedrag alleen maar groter worden.

Website gemaakt door: Sturdy Digital