ArenA MoveS 2018 – Jong en oud in beweging voor MS-onderzoek

 

Op zondag 8 juli vond alweer de derde editie van ArenA MoveS plaats. Vanuit het hele land kwamen mensen naar Amsterdam voor dit sportieve evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door MoveS. Het gaat hier niet om winnen, maar om in beweging te komen voor een MS-vrije wereld. 

De aanwezigen hadden de keuze uit verschillende sportieve activiteiten op ieder niveau. Zoals traplopen, van 700 tot maar liefst 5.000 treden (en hiermee het zwaarste fysieke onderdeel) en diverse workouts, waaronder spinnen, bootcampen en jumping fitness. Professionele trainers stonden klaar voor vakkundige begeleiding.

Kortom, een geslaagd familie-evenement voor het hele gezin!

Het evenement bracht samen met Klimmen tegen MS (in juni trotseerden honderden deelnemers per fiets of te voet de Mont Ventoux) maar liefst 600.000 euro op!

 

Uitreiking MS Out-of-the-Box Grant

Voor de tweede maal op rij konden deelnemers van ArenA MoveS en Klimmen tegen MS stemmen welk onderzoek zij willen steunen. De strijd ging tussen de academische MS centra uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen met ieder een ingediend ‘out-of-the-box’ onderzoeksproject naar de oorzaak van MS. Het onderzoek “Hoe ontstaat MS?” van MS Centrum Noord Nederland kreeg de ruime meerderheid van de stemmen. Onderzoekers uit Groningen kwamen naar de ArenA om de subsidie van 100.000 euro in ontvangst te nemen. Met de MS Out-of-the-Box Grant gaat MS Centrum Noord Nederland op zoek naar de allereerste veranderingen in MS. Zij gebruiken drie innovatieve en elkaar aanvullende technieken om de gebeurtenissen die optreden in het hersenweefsel compleet in kaart te brengen. Op deze manier kan men herleiden wat de allereerste veranderingen, en dus de oorzaken van MS zijn. Deze kennis kan leiden tot nieuwe aanknopingspunten voor behandelingen om MS te voorkomen en zo tot een MS-vrije wereld te komen.

De MS Out-of-the-Box Grant is een samenwerking tussen MoveS en Stichting MS Research en wordt gefinancierd met de opbrengsten van de evenementen ArenA MoveS en Klimmen tegen MS. 

Lees hier meer over het winnende onderzoek “Hoe onstaat MS?” van MS Centrum Noord Nederland.

Website gemaakt door: Sturdy Digital