Benoeming van dr. Hintzen tot bijzonder hoogleraar neurologie

Dr. Rogier Hintzen benoemd tot hoogleraar multiple sclerose

Neuroloog en immunoloog dr. Rogier Hintzen is door de Stichting MS Research per augustus 2009 benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Neurologie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. De leerstoel richt zich op de ziekte multiple sclerose (MS). De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.

Hintzen is sinds tien jaar werkzaam als neuroloog aan het Erasmus Medisch Centrum, waar hij diverse onderzoeksprojecten op het gebied van MS begeleidt. Hij is initiatiefnemer en hoofd van het MS centrum ErasMS, dat sinds de oprichting in 2002 financieel gesteund wordt door de Stichting MS Research. Hintzen vervult een voortrekkersrol en is intensief betrokken bij diverse internationale studies op het gebied van MS. Het onderzoek van de neuroloog richt zich op MS bij kinderen, erfelijkheid, omgevingsfactoren (o.a. de invloed van vitamine D en virussen) en diversiteit van de vormen van MS.

Over het ontstaan en het beloop van MS is weinig bekend. Genezing is tot op heden niet mogelijk. De huidige medicatie onderdrukt alleen de symptomen en is bovendien voor een groot deel van de patiënten ongeschikt.
Een van de speerpunten van de bijzondere leerstoel van Hintzen is het biomarker-onderzoek. Biomarkers zijn lichaamseigen factoren die kunnen helpen voorspellingen te doen over het klinische beeld van MS. Hintzen hoopt met dit wetenschappelijk MS-onderzoek niet alleen meer te kunnen ontdekken over het ontstaan van MS, maar ook inzicht te krijgen in de verschillende vormen en het beloop van de ziekte.

Stichting MS Research
De Stichting MS Research financiert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar MS. Haar doelstelling is het opsporen van oorzaken van MS en het ontwikkelen van effectieve behandelwijzen. Het uiteindelijk streven is gericht op een wereld zonder MS. Ook informeert de Stichting over wetenschappelijke, medische en maatschappelijke aspecten van MS.

——————————————————————————————————-

Noot voor de redactie:
Datum verspreiding persbericht: 14 september 2009
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorinda Roos, directeur Stichting MS Research, telefoon 071-5600500 of mailen directie@msresearch.nl.

Website gemaakt door: Sturdy Digital