Boeken over MS

Door de jaren heen zijn er veel mooie, ontroerende, interessante en meeslepende boeken geschreven over MS. Bekijk hier welke boeken wij speciaal voor u hebben geselecteerd.

Boeken over MS

Door de jaren heen zijn er veel mooie, ontroerende, interessante en meeslepende boeken geschreven over MS. De één vertelt een persoonlijk verhaal, de ander is meer informatief of wetenschappelijk onderbouwd. Boeken over MS kunnen steun bieden, verbindend en informerend werken voor jong en oud. Onderstaande selectie boeken zijn door ons persoonlijk gelezen en geselecteerd. Een deel van de boeken vindt u terug op onze bestelpagina. Wij stellen, voor de gratis boeken, een vrijwillige bijdrage zeer op prijs.

Gewoon Grietje
Gewoon Grietje gaat over het leven van Grietje Medendorp. Ze leeft haar leven op haar eigen tempo en doet dat op haar manier. Grietje is onlangs weer begonnen met schrijven. Dit keer zijn haar verhalen prachtig verbonden in een boek. De helft van de opbrengst van haar boek gaat naar Stichting MS Research.
Klik hier om dit boek te bestellen.

Cognitie (gratis)
Van wetenschappers voor mensen met MS en hun omgeving. Een boekje over cognitie en MS móet wel beginnen met het uitleggen van het woord cognitie. Want wat is cognitie eigenlijk? Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe cognitieve functies gemeten kunnen worden en welke cognitieve problemen vaak voorkomen bij de ziekte MS. Deze en andere vragen worden beantwoord.
Klik hier om dit boek te bestellen.

MS; wat kinderen willen weten over multiple sclerose (gratis)
Geschikt voor kinderen. MS is een ingewikkelde ziekte. In dit boek krijgen kinderen antwoord op veel vragen, zoals: wat is MS, hoe werkt MS en welke klachten kun je hebben? Drie kinderen vertellen over hun eigen ervaringen met de ziekte.
Klik hier om dit boek te bestellen.

Achteruitlopen
Achteruitlopen is geschreven door Thomas Sanders. Wanneer Thomas Sanders hoort dat hij multiple sclerose heeft (PPMS), voelt hij zich niet ziek. Wat moet hij met zijn dromen, als hij geen idee heeft op welke manier de MS zijn glazen in zal gooien? Deze mooie autobiografie vertelt zijn verhaal. Thomas zet zich als spreker en schrijver in voor een MS-vrije-wereld.
Klik hier om dit boek te bestellen.

MS van Tess (gratis)
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Vanuit het perspectief van een kind wordt verteld wat er in je lichaam gebeurt als je MS hebt en wat het betekent om deze ziekte te hebben. Ook het bezoek aan het ziekenhuis, de MRI-scan, de ruggenprik, het bloedonderzoek en het gebruik van medicijnen worden beschreven. “De MS van Tess” is het zesde deel uit de serie ‘De ziekenboeg extra’, over kinderen die lijden aan een chronische ziekte. Voor de medische achtergronden sprak de schrijfster, Christine Kliphuis, met kinderneuroloog, Rinze Neuteboom en MS-verpleegkundige, Sarita van den Berg, verbonden aan het Nationaal Kinder MS centrum in Rotterdam. De MS van Tess is uitgegeven door De Vier Windstreken.
Klik hier om dit boek te bestellen.

Website gemaakt door: Sturdy Digital