Brigit de Jong naar MS-centrum Nijmegen

Fellow MS Research naar nieuw academisch MS Centrum Nijmegen

Neurologe dr. Brigit de Jong wordt sinds 2008 gesubsidieerd door de Stichting MS Research middels een klinisch fellowship. De eerste anderhalf jaar van haar fellowship is zij werkzaam geweest bij de groep van prof. Lawrence Steinmann aan de Stanford University in de VS. De Stichting MS Research is verheugd dat zij nu per 1 januari 2010 haar werkzaamheden zal vervolgen aan het academisch MS Centrum Nijmegen. Dit centrum is voortgekomen uit de fusie van het MS Centrum Nijmegen en UMC St. Radboud. Prof. dr. George Padberg (afdelingshoofd Neurologie, UMC St. Radboud) en dr. Cees Zwanikken (neuroloog MS Centrum Nijmegen) hebben hierover het volgende verklaard:

“De afgelopen dertien jaar heeft het MS Centrum Nijmegen als zelfstandig behandelcentrum gefunctioneerd voor patiënten met Multiple Sclerose. Wij zijn verheugd u mee te kunnen delen dat het centrum een belangrijke stap heeft gezet: vanaf 9 december 2009 gaat het MS Centrum Nijmegen deel uitmaken van afdeling Neurologie van het UMC St Radboud. Hiermee worden wij het derde academische MS Centrum in Nederland.

De samenwerking tussen MS Centrum Nijmegen en afdeling Neurologie van het UMC St Radboud biedt kansen om het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van MS te verdiepen en te verbreden. Wij kunnen wederzijds onze kennis uitwisselen en het MS Centrum Nijmegen kan gebruik maken van de infrastructuur van het UMC St Radboud. Daarnaast wordt het team versterkt met jong academisch talent, neurologe dr. Brigit de Jong. Zij heeft op dit moment in Stanford een klinisch en wetenschappelijk MS-fellowship via de Stichting MS Research.

Om de samenwerking optimaal vorm te kunnen geven, verhuist het MS Centrum Nijmegen naar het terrein van Dekkerswald in Groesbeek. Het centrum gaat hier deel uitmaken van het Universitair Centrum voor Chronische Ziekten (UCCZ). De zorg voor mensen met Multiple Sclerose past uitstekend binnen het zorgconcept van het UCCZ Dekkerswald.”

 

Website gemaakt door: Sturdy Digital