Carol Cooke neemt deel aan de Paralympics 2012

Carol Cooke neemt deel aan de Paralympics 2012 in Londen

“Niets is onmogelijk als we durven onze angsten onder ogen te zien en in onszelf te geloven”

Carol, een bruisende 48-jarige vrouw, is een fanatieke sportster. Deze boeiende dame is geboren en getogen in Toronto, Canada, waar ze veertien jaar lang deel heeft uitgemaakt van het Toronto Police Force. Een spannende carrière, waarvoor ze zelfs een periode undercover heeft gewerkt binnen het drugs team. Daarnaast was Carol een fanatiek zwemster en miste op een haar na deelname aan de Olympische Spelen in 1980.

Maar haar leven veranderde, zowel in positieve, als in negatieve zin. Carol werd verliefd op een Australiër, trouwde en verhuisde van Canada naar Melbourne. Maar nadat ze in 1998 had deelgenomen aan de Hobart Masters Swimming Nationals, werd ze op een ochtend wakker met verontrustende problemen, zoals evenwichtsstoornissen en dubbel zien.
Na een reeks van testen kreeg ze te horen “Je hebt MS, ga naar huis, zorg dat je je zaken op orde krijgt voordat je arbeidsongeschikt wordt.” Deze boodschap kwam natuurlijk hard aan. Ze was pas drie jaar getrouwd, had na haar verhuizing naar Melbourne geen directe familie meer in haar omgeving en ze maakte zich grote zorgen over hoe om te gaan met deze onvoorspelbare ziekte.

Gelukkig vond Carol de kracht en vastberadenheid om haar leven een andere wending te geven. Haar voltijd baan heeft ze op moeten geven. Maar al snel vond ze een nieuwe passie. Ze stortte zich op een carrière als roeister en miste maar net deelname aan de Olympische Spelen in Beijing in 2008.
Vastberaden om toch naar de Olympische Spelen te gaan, stapte Carol over naar het fietsen met als doel, deelname aan de Olympische Spelen in Londen 2012. Ze schopte het tot het Australische team en won in 2011 op de UCI Paracycling World Championships zilver op zowel de wegwedstrijd als de tijdrit. Door deze overwinningen en haar imposante vorm werd Carol geselecteerd voor deelname aan de Paralympics in Londen 2012.

Sinds haar diagnose heeft Carol zich gestort op het geven van voorlichting en het creëren van begrip voor MS. In 2001 heeft zij het initiatief genomen om 24 uur durend Mega Swim event te organiseren om geld in te zamelen voor MS. Dit initiatief is inmiddels gegroeid tot een uitgebreid programma, dat in drie staten wordt uitgevoerd.
Volg de prestaties van Carol tijdens de paralympische spelen in Londen vanaf 29 augustus tot 9 september 2012, http://www.london2012.com/paralympics/
 

Website gemaakt door: Sturdy Digital