Deelnemers gezocht voor onderzoek rondom arts/patiëntcommunicatie

In opdracht van de Radboud Universiteit Nijmegen start een onderzoek met als doel de effectiviteit van medische informatie over MS te vergroten. Onderzoekers Willemijn Klein Swormink en Melanie Kordic doen een oproep voor deelname aan het onderzoek:

 

“Met uw deelname levert u een waardevolle bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek rondom arts/patiëntcommunicatie.

 

Het kan veel uitmaken hoe een arts of verpleegkundige een patiënt informeert over een ziekte of een behandeling. Soms valt informatie verkeerd. Andere keren is medische communicatie onduidelijk, te lang of juist te kort. Met dit onderzoek wensen wij de effectiviteit van medische informatie over MS te vergroten. Niet elk mens is hetzelfde. Het is daarom erg belangrijk om de communicatie goed af te stemmen op de ontvanger. Met het uitvoeren van dit onderzoek hopen wij iets bij te kunnen dragen aan het grotere geheel. Dat is onze motivatie! Middels een online vragenlijst en enkele tests willen wij nagaan welke persoons- en omgevingsfactoren een rol spelen bij effecten van medische informatie voor mensen met MS.

 

Met uw deelname kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan een wetenschappelijke onderzoekslijn rondom arts-patiëntcommunicatie aan de Radboud Universiteit. Wij zullen u uiteraard op een later tijdstip informeren over de bevindingen van ons onderzoek. Daarnaast maakt u door deel te nemen aan het onderzoek ook nog kans op een cadeaubon ter waarde van €20,-. Wanneer u mee wenst te doen aan het onderzoek kunt u op de onderstaande link klikken:

http://fmru.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_e5rDYJd7T9VUlqR

 

Wij raden u aan om de vragenlijst vanaf uw laptop in te vullen. Het invullen van de vragenlijst zal naar schatting 20-25 minuten van uw tijd in beslag nemen. Leest u voordat u de vragenlijst invult de ‘patiënten informatiebrief’ door zodat u goed op de hoogte bent van wat meedoen aan het onderzoek inhoudt en wat u kunt verwachten.

 

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking!”

 

Dit onderzoek is gesubsidieerd door derden en daarom niet getoetst door de Wetenschappelijke Raad van Stichting MS Research.

Website gemaakt door: New Fountain