Geslaagde MS Rally 2009

De vierde MS Rally blijkt een groot succes

Op zondag 17 mei 2009 loste burgemeester Jozias van Aartsen het startschot van de vierde MS Rally 2009.

Vanaf de Nieuwe Kerk in Den Haag vertrokken rond de 45 antieke auto’s aan een Rally, met het doel gelden bijeen te brengen voor het wetenschappelijk onderzoek naar MS bij kinderen.

Onderzoek naar MS bij kinderen staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Het MS Centrum in Rotterdam, dat door Stichting MS Research wordt gefinancierd, loopt internationaal voorop om effectieve therapieën en behandeling mogelijk te maken voor deze kwetsbare groep.

Het was de eerste keer dat de MS Rally, georganiseerd door Classic Events, onder auspiciën stond van Stichting MS Research in Voorschoten. Iedereen met een “heilige koe”, klassiek of anderzijds bijzonder, kon zich voor deze Rally inschrijven.

De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, gaf om 10.30 uur het startschot op het terrein van de Nieuwe Kerk en vlagde alle deelnemers met een persoonlijk woord uit. De deelnemers werden via diverse oude en nieuwe Rallysystemen geleid over interessante routes waarbij de nadruk lag op het genieten van de mooie omgeving, het gezelschap en natuurlijk van de auto.

Rond 17.00 uur kwamen de eerste rijders weer aan bij de Nieuwe Kerk, waarna de cheque met vermelding van het geweldige bedrag van € 20.000 werd overhandigd aan Dorinda Roos, directeur van de Stichting MS Research.

Het programma van de dag was als volgt:

09.00 uur  Ontvangst alle deelnemers
Antieke auto’s parkeren op het terrein van de Nieuwe Kerk in Den Haag

10.00 uur Toespraken door directeur Stichting MS Research, Dorinda Roos en   burgemeester Jozias van Aartsen

10.30 uur Vertrek vanaf Nieuwe Kerk en uitvlaggen door burgemeester
Jozias van Aartsen

17.00 uur Aankomst MS Rally rijders bij de Nieuwe Kerk in Den Haag

18.00 uur Reni de Boer, Mis(s) Onbeperkt Nederland houdt een korte     toespraak

18.10 uur Neuroloog Rogier Hintzen, verbonden aan het Erasmus Medisch    Centrum te Rotterdam, geeft korte uitleg over het onderzoek naar    kinderen met MS

18.20 uur Prijsuitreiking

Website gemaakt door: Sturdy Digital