Geslaagde Rokjesdagloop op gedroomde eerste warme lentedag

De Sky Radio Rokjesdagloop beleefde zondag 3 april een zeer geslaagde 5de editie. Op de gedroomde eerste warme lentedag, precies zoals Martin Bril het ooit bedoelde, verschenen zo’n 1.400 deelneemsters aan de start van één van de verschillende hardloop- en wandelafstanden. Ook namens het MS Centrum VUmc bedanken wij alle deelnemers. 1400 enthousiaste wandelaars en hardlopers hebben bijgedragen aan nog meer onderzoek naar MS.

Na een hartverwarmende inleiding door Rokjesdag-actrice Lieke van Lexmond en Tessa van de Berg, ambassadeur van Stichting MS Research, loste Lieke de startschoten voor deze gedenkwaardige lustrumeditie. Met donaties en persoonlijke actiepagina’s van deelneemsters, vriendinnenteams en businessteams werd maar liefst 27.073 euro opgehaald voor het onderzoek naar MS bij MS Centrum VUmc in Amsterdam. De opbrengst gaat naar Project Y.

Sportieve prestaties
Naast de inzet voor het goede doel, werden er ook in sportief opzicht geweldige prestaties neergezet. De 5 km werd gewonnen door Sjoukje van den Boom in een pijlsnelle tijd van 19 minuten en 16 seconden, terwijl Inez Haagen zegevierde op de 10 km in 38 minuten en 57 seconden. De Walk4MS, het wandelonderdeel van het evenement, trok ruim 250 deelnemers, onder wie vrouwen met MS en hun supporters. Met keuze uit de afstanden 5, 10 of 15 km voerde het parcours over historische IJ-dijken via de Nesciobrug, IJburg en Flevopark terug naar de finish. Bij de wandelaars is iedereen een winnaar.

Walk4MS
De eerste editie van de Walk4MS, dit jaar officieel toegevoegd aan het programma van de Rokjesdagloop en mede mogelijk gemaakt door Sanofi Genzyme, was een groot succes. “We vinden het fantastisch om te zien dat zoveel deelnemers inclusief mensen met MS hebben meegedaan aan de Walk4MS. Alle wandelaars en lopers hebben hiermee met elkaar op een positieve manier aandacht gevraagd voor MS. Dit juichen wij enorm toe. Wij willen de organisatie, alle deelnemers en betrokkenen graag bedanken voor een zeer geslaagde dag,” aldus Bert de Jong, General Manager Benelux bij Sanofi Genzyme.

Website gemaakt door: Sturdy Digital