Janneke finalist Mis(s) verkiezing 2017

“Ik ben Janneke, 22 jaar en heb sinds drie jaar MS. Na een lange periode van onderzoeken dacht ik dat ik gek werd, loog ik tegen mezelf? Maar toen ik de diagnose kreeg was ik zo blij: Ik ben niet gek! Ik had al die tijd gelijk. Nu had ik eindelijk iets om aan anderen uit te leggen. Ik had ‘iets’! Wat het was maakte voor mij niks uit.

Door de MS heb ik veel tegenslagen meegemaakt en er zullen vast vele volgen. Maar dat laat mij niet tegenhouden. Ik kijk graag naar dingen die ik wel kan, ik probeer zoveel mogelijk te genieten.

Ik zeg altijd, MS is voor mij een gift, daar geniet ik elke dag weer van. 

Ja ik ben een levensgenieter. Dat is vooral zo geworden na de diagnose MS. Waaraan is dat te zien? Ik sport, train keihard voor de Mont Ventoux, studeer, actief lid bij een studentenvereniging, drink graag speciaalbier en probeer zoveel mogelijk te doen waarvan ik hou.  

Ik zeg vaak: uit moeilijkheden ontstaan prachtige dingen en kansen. Met die gedachte schreef ik mij in voor de mis(s) verkiezing. Ik was benieuwd hoe ver ik zou komen. Nu ik finaliste ben heb ik een missie:

Ik wil laten zien dat wij normaal mee kunnen doen. Wij bepalen zelf wat we kunnen. MS, dat kan heftig zijn, maar vervelender is het als mensen alles voor je invullen. Wij hoeven niet gediscrimineerd te worden en kunnen vaak veel meer dan je denkt. Ik ben niet mijn MS, ik ben mezelf, daar kom ik voor op.

 

Met deze missie zou ik graag als ambassadrice aan de slag willen gaan!”

 

Wie wordt Mis(s) 2017? wordt zaterdag 6 mei om 20:30 op SBS6 uitgezonden.

Stemmen kan nu al! SMS Janneke naar 4600

Website gemaakt door: Sturdy Digital