Klimmen tegen MS 2019, voor een MS-vrije wereld

De 9e editie van Klimmen tegen MS stond wederom in het teken van een MS-vrije wereld. 2e pinksterdag beklommen meer dan 500 deelnemers de Kale Berg en gingen hiermee niet alleen de strijd aan met zichzelf maar ook met MS. Met een opbrengst van nu al ruim €550.000 euro was het wederom een groot succes.

Dankzij de sportieve inzet van de deelnemers kan er ook dit jaar weer een ‘MS Out-of-the-Box Grant’ en een ‘Global MS Research Booster Award’ gefinancierd worden. Beide subsidies worden toegekend in samenwerking met Stichting MS Research.

De MS Out-of-the-Box Grant maakt onderzoek naar innovatieve ideeën waarvoor nog weinig bewijs is mogelijk. Deelnemers aan Klimmen tegen MS, bepalen zelf welk van de ingestuurde ideeën worden uitgevoerd. 

De Booster Award is een persoonlijke beurs voor jonge toppers wereldwijd. De award financiert twee jaar onderzoek naar de oorzaken en/of behandeling van MS. Samenwerking met één van de Nederlandse MS centra is verplicht. Zo zorgen we dat de kennis uit het onderzoek ook terecht komt in Nederland.

Jubileum 2020

Maandag 1 juni 2020 (2e pinksterdag) organiseert MoveS voor de 10e keer Klimmen tegen MS. Deze bijzondere jubileum editie wordt er één waar je bij wilt zijn. Enthousiast geworden? Lees meer op: www.klimmentegenms.nl 

Website gemaakt door: Sturdy Digital