Klokhuis en Koffietijd

Aandacht voor MS in Klokhuis en Koffietijd

Een leven met multiple sclerose (MS), hoe ziet dat er uit? In het NTR programma Klokhuis van 29 mei jl. vertelden de Voorschotense Miranda Brouwer (42) en haar dochters Danine (9) en Marlon (12) hun verhaal in het kader van Wereld MS Dag. Dit jaar staat Wereld MS Dag in het teken van jonge mensen met MS.

In deze aflevering laten Miranda, Danine en Marlon zien hoe hun dagelijks leven er uit ziet en hoe de meisjes het ervaren dat hun moeder MS heeft.
Naast het verhaal van de familie Brouwer vertelt Hanneke Hulst, MS-onderzoeker aan het VU medisch centrum in Amsterdam, alles over het ontstaan en het verloop van de ziekte MS.

Koffietijd

Op 21 mei waren namens Stichting MS Research Reinder van Raalte en Suzanne Bosman te gast bij RTL Koffietijd. Reinder is muzikant, 38 jaar en heeft sinds 7 jaar MS. Suzanne, bekend van RTL Nieuws, was in 2012 vaste dagvoorzitter bij de MS goes Live! dagen waar mensen met MS en wetenschappers elkaar ontmoetten.

RTL Koffietijd besteedde aandacht aan MS in verband met de komende Wereld MS dag op woensdag 29 mei a.s. Het thema van dit jaar is “Jonge mensen met MS”. Reinder stipte zijn onzekere toekomst als muzikant aan en vertelde over zijn dagelijks leven als vader met een jong gezin. Hij liet zien, ondanks zijn MS, positief te leven en te blijven kijken naar kansen en mogelijkheden.

Suzanne benadrukte het belang van wetenschappelijk onderzoek. Ze was optimistisch over het feit dat steeds meer jonge wetenschappers zich bezig houden met het vinden van oorzaken en oplossingen. In 2012 ontmoette Suzanne tijdens de MS goes Live! dagen verschillende jonge mensen met MS, hetgeen een grote indruk op haar maakte.

Lees meer over Reinder in onze meest recente periodieke uitgave Rondom MS 44. Sinds maandag 20 mei ook te horen op de radio!

Website gemaakt door: Sturdy Digital