Kortsluiting

Kortsluiting

Op woensdag 5 maart 2014 overhandigde de heer Bert de Jong, General Manager Genzyme Benelux, het eerste exemplaar van het jeugdboek “Kortsluiting” aan de directeur van MS Vereniging Nederland, mevrouw Jacqueline Solleveld. Een bijzondere boekpresentatie; Twee speciale gastsprekers vertelden hun persoonlijk verhaal. Hanneke Hulst en Rosa Douw. Twee jongvolwassen vrouwen, en beiden dochter van een moeder met MS, lichtten ieder vanuit een eigen invalshoek hun relatie tot het boek Kortsluiting toe.

 

          

 

Het boek “Kortsluiting” is geschreven vanuit de belevingswereld van Isabel en tipt de problematiek aan zoals geconcludeerd uit het Canadees onderzoek naar de impact van een zieke ouder op een kind. In “Kortsluiting” (10+) leert Isabel de MS van haar moeder een plaats te geven, maar ontdekt ze vooral dat ze zich ook op haar eigen toekomst mag richten.

 

Canadees onderzoek

Canadees onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen van ouders met MS de ziekte van hun ouder vaak als een grote impact op hun leven ervaren. Ze voelen zich vaak al op jonge leeftijd verantwoordelijk en kunnen zich schamen voor hun zieke ouder, vooral wanneer ze aan hun leeftijdsgenoten niet goed kunnen uitleggen wat er thuis aan de hand is.

 

Auteur en uitgever

Voor het schrijven van “Kortsluiting” sprak auteur Christine Kliphuis uitbreid met kinderen van ouders met MS. Hun verhalen waren vaak aangrijpend en ontroerend, maar ook vol hoop voor hun toekomst.  Het boek is uitgegeven door de Vier Windstreken uit Rijswijk.

 

         

 

De totstandkoming van het boek is mede mogelijk gemaakt door Genzyme Nederland, De VriendenLoterij en Stichting MS Research.

Website gemaakt door: Sturdy Digital