Laat het onderzoek stralen!

Multiple sclerose bij kinderen

Veel mensen denken dat MS alleen bij volwassenen voorkomt, maar ook kinderen en jongeren kunnen deze ziekte krijgen. Bij zo’n 2-4% van de mensen met MS treden de eerste symptomen op voordat zij 18 jaar oud zijn. Naar schatting zijn er in Nederland op dit moment 300 kinderen en jongvolwassenen getroffen door MS. Dit aantal stijgt per jaar.

MS is een aandoening die van invloed is op het hele gezin. De ziekte beïnvloedt de relaties, communicatie, de stemming en de dagelijkse interactie in het gezin. Symptomen als extreme vermoeidheid, zwakte, incontinentie en cognitieve problemen kunnen tot gevolg hebben dat het kind niet meer in staat is de dingen te doen die kinderen normaal gesproken doen. Een kind kan in reactie op de diagnose ook een scala van emoties en gedragingen gaan vertonen, zoals agressie, depressie en angst. MS brengt onvermijdelijk veranderingen met zich mee die iedereen in het gezin zal merken.

Ga naar msonderzoek.nl en lees het hele verhaal over Chiara en onze betrokkenheid bij onderzoek naar MS bij kinderen. Uw gift kan echt het verschil maken. Samen met u laten we het onderzoek stralen.

 

 

Website gemaakt door: Sturdy Digital