Living with MS day 2011

De ‘Living with MS day’

Na een lange periode van voorbereiding vonden op 24 en 25 november de MS-onderzoeksdagen en de ‘Living with MS day’ plaats in het Corpus Congress Centre te Oegstgeest. De MS-onderzoeksdagen speciaal voor wetenschappelijke onderzoekers en de ‘Living with MS day’ speciaal voor mensen met MS. Het geheel werd afgesloten met een feestelijk avondprogramma ter ere van de afsluiting van het 30-jarig jubileumjaar van de Stichting MS Research.

In 2010 zijn de MS-onderzoeksdagen voor onderzoekers voor het eerst gecombineerd met een dag voor mensen met MS. Vanwege het grote aantal positieve reacties is de dag voor mensen met MS en de MS-onderzoeksdagen voor de onderzoekers wederom gecombineerd onder the noemer “Living with MS day”.

De opkomst voor de patiëntendag was erg groot; de bijeenkomst is dit jaar bezocht door bijna 300 mensen met MS en hun familieleden. Tijdens een vol programma hebben specialisten en ervaringsdeskundigen voorlichting gegeven op het gebied van geheugenproblemen, medicatie, vitamine D en de multidisciplinaire aanpak. Klik hier voor het downloaden van de presentaties. Al deze onderwerpen zijn vooraf door mensen met MS uitgekozen door middel van een enquête. Het dagvoorzitterschap was in handen van Suzanne Bosman, beter bekend van RTL nieuws.

Na de presentaties konden bezoekers van deze dag aan tafel aanschuiven bij verschillende onderzoekers voor het onderdeel ‘meet the scientist’. Vragen op het gebied van MRI, de Nederlandse Hersenbank, revalidatie, participatie, kinderen met MS, zwangerschap en seksuologie & intimiteit konden hier direct aan deskundigen gesteld worden.

Website gemaakt door: Sturdy Digital