Meedoen aan VUmc onderzoek naar MS?

Gezocht: RRMS patiënten en gezonde controles voor een nieuwe wetenschappelijke studie in het VUmc MS Centrum Amsterdam

 

 

 

 

Waarom?

Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar de schade die in de hersenen van mensen met RRMS ontstaat en hoe deze schade zich ontwikkelt over de tijd. Deze informatie is belangrijk, omdat we nu nog weinig weten over welke hersenschade welke gevolgen heeft. Door onderzoek te doen in mensen die pas relatief kort geleden (max. 5 jaar) zijn gediagnosticeerd met relapsing remitting multiple sclerose (RRMS) en hen te volgen over een periode van 2 jaar, hopen we hier meer over te weten te komen.

Lees hier meer over het onderzoek.

Wie?

Mensen die maximaal 5 jaar geleden zijn gediagnosticeerd met RRMS
Gezonde controles zonder relevante neurologische of psychische aandoeningen

Wat?

Het onderzoek duurt twee jaar, waarin u wordt gevraagd om drie keer naar het VUmc te komen, namelijk bij de start, na 1 jaar en na 2 jaar.
Bij uw bezoek aan het VUmc vinden een aantal vragen en korte tests plaats om te kijken naar uw lichamelijke en cognitieve vaardigheden en wordt een MRI-scan gemaakt. Bij de MRI wordt geen gebruik gemaakt van contrastmiddelen. Wel kunt u ongemak ondervinden van het geluid dat de scanner maakt en van het langdurig stilliggen.
Ook wordt u gevraagd om thuis een aantal vragenlijsten in te vullen. Per meetmoment is de tijdsbelasting ongeveer 2 uur.
Uw reiskosten worden vergoed, en u ontvangt een cadeaubon van 20 euro na ieder meetmoment.

Interesse?

Neem contact op met de onderzoeker (mw. drs. Merlin Weeda) via M.Weeda@vumc.nl: zij zal dan uitgebreide informatie over het onderzoek aan u sturen.

Dit onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting MS Research.

Website gemaakt door: Sturdy Digital