Missie Peru: ruim 30.000 euro opgehaald voor MS-onderzoek in Groningen

Vijf mensen met MS hebben de loodzware Inca trail gelopen naar de ruines van Machu Picchu, gelegen op een kleine heuvel tussen de Andestoppen, op een hoogte van 2.400 meter.

Hun doel was om aandacht te vragen voor MS en om geld op te halen voor Stichting MS Research en meer specifiek voor myeline onderzoek in Groningen. De missie is meer dan geslaagd. Samen zamelden de deelnemers ruim 30.000 euro in. Met dit bedrag kunnen onderzoekers van het MS Centrum Noord Nederland (zie ook www. mscnn.nl) in Groningen het natuurlijke herstel van de myeline laag (de isolatielaag rondom zenuwbanen die bij MS wordt aangetast) bestuderen. De resultaten van dit onderzoek kunnen leiden tot nieuwe behandelmethodes.

Op maandag 17 december namen in Eemnes vier onderzoekers, allen betrokken bij dit Groningse myeline onderzoek, de cheque dankbaar in ontvangst.

 

Voorste rij: Dennis Lentferink (onderzoeker), Pauline van Schaik (onderzoeker), Inge Werkman (onderzoeker), Jojanneke Denik (loper), Carla Emmen (financien) en Augusta Zijlstra (loper)
Achterste rij: Rinie Breteler (loper), Jacomien Jongsma (onderzoeker), Conny de Jong (loper) en Muk Schildmans (loper en initiatiefneemster) 

 

Lees meer over MS Missie Peru.  

Website gemaakt door: Sturdy Digital