MS bij kinderen; een gids voor ouders

Veel mensen denken dat MS alleen bij volwassenen voorkomt, maar ook kinderen en jongeren kunnen de ziekte krijgen. Zelfs bij kinderen van slechts twee jaar oud is MS vastgesteld. Wereldwijd zijn er naar schatting circa 2,3 miljoen mensen met MS. Hoeveel van die mensen jonger zijn dan 18 jaar is onbekend, maar we weten dat bij zo’n 2-4 procent van de mensen met MS de eerste symptomen optreden voordat ze die leeftijd hebben bereikt.

Het stellen van de diagnose MS bij kinderen is lastig. Doordat MS bij kinderen zo zeldzaam is en er diverse andere diagnoses van ziektes die veel op MS lijken mogelijk zijn, is het vaak niet direct duidelijk dat een kind ook daadwerkelijk MS heeft. Het kan dus lang duren voordat de juiste diagnose gesteld is. Echter, als gevolg van het toenemende bewustzijn onder neurologen van de mogelijke aanwezigheid van MS bij kinderen en de verbeterde diagnosemethodes, groeit het aantal kinderen met MS gestaag.

Als bij uw kind de diagnose MS is gesteld of als u te horen heeft gekregen dat MS mogelijk de oorzaak is van zijn of haar symptomen, zult u waarschijnlijk met tal van vragen zitten. MS Research heeft de gids MS bij Kinderen; een gids voor ouders uitgegeven (een bewerking van de Engelstalige versie uitgegeven door MSIF). Deze gids is bedoeld om op deze vragen antwoord te geven. Het geeft inzicht in welke zorg uw kind nodig heeft, waar u hulp kunt krijgen en geeft handvatten voor de omgang met uw kind.

 

Download hier de gids “MS bij kinderen – een gids voor ouders “

of bestel hem via het bestelformulier

Website gemaakt door: Sturdy Digital