MS Research ontvangt cheque van VriendenLoterij

Helpende hand voor gezondheid en welzijn in Nederland

Deelnemers aan de VriendenLoterij hebben in 2012 ruim 48 miljoen euro bij elkaar gebracht voor goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Dat heeft de loterij maandag tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt. Uit onderzoek van PanelWizard blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders het liefst geld geeft aan goede doelen die zich op gezondheid richten.

Steun aan tientallen organisaties en duizenden clubs en verenigingen

Deelnemers aan de VriendenLoterij maken het mogelijk dat 44 goede doelen en ruim 4.000 clubs en verenigingen en organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton een vaste financiële bijdrage ontvangen. Dit jaar ontvangen zeven goede doelen naast hun vaste bijdrage een extra bedrag voor een bijzonder project en krijgen nog vier organisaties een eenmalige schenking. Stichting MS Research heeft een cheque ontvangen van € 217.956,-.

Vrienden maken vuist tegen eenzaamheid

Meer dan één miljoen Nederlanders geven aan zich eenzaam te voelen. Daarom geeft de VriendenLoterij 100.000 euro aan acht samenwerkende organisaties, waaronder het Nationaal Ouderenfonds en Humanitas, voor het project ‘Coalitie Erbij’. De doelstelling van Coalitie Erbij is het verminderen en voorkomen van eenzaamheid. De schenking van de VriendenLoterij helpt Coalitie Erbij innovatieve plannen die eenzaamheid helpen voorkomen te genereren en te ontwikkelen.

VriendenTuinen leveren groente en fruit aan voedselbanken

Stichting DOEN ontvangt een bijdrage van 425.000 euro. Met dit geld wordt een samenwerking gerealiseerd tussen Stichting Landzijde en de Voedselbank Noord-Holland. In zorgboerderijen verbouwen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt verse groente en fruit voor de voedselpakketten van de voedselbank. ‘VriendenTuinen’ koppelen de behoefte aan vers, gezond voedsel voor de voedselpakketten aan de vraag naar dagbesteding op zorgboerderijen.

Sportkansen voor kinderen

In Nederland leven ongeveer 320.000 kinderen in gezinnen op bijstandsniveau. Veel van deze kinderen kunnen niet sporten in verenigingsverband, omdat hiervoor thuis het geld ontbreekt. Het Jeugdsportfonds bevordert sportdeelname van kinderen in achterstandssituaties door het leveren van een financiële bijdrage van maximaal 225 euro per kind per jaar voor sportuitrusting en contributiegelden. De schenking van de VriendenLoterij – 200.000 euro per jaar voor de komende vijf jaar – ondersteunt de ambitie van het Jeugdsportfonds om in 2016 jaarlijks 40.000 kinderen een extra sportkans te bieden.

Website gemaakt door: Sturdy Digital