Nationaal Kinder MS Centrum dankzij gift Vriendenloterij

Nationaal Kinder MS Centrum dankzij extra gift van de Vriendenloterij

De Vriendenloterij heeft tijdens het Goed Geld Gala de Stichting MS Research een extra toelage toegekend van ruim € 480.000 voor de realisatie van het Nationaal Kinder MS Centrum.

Multiple sclerose is een chronische aandoening die het centrale zenuwstelsel aantast. Dit resulteert in veel lichamelijke problemen en onzekerheden. De ziekte is helaas nog niet te genezen en ook de oorzaak naar de ziekte is nog steeds niet bekend. De Stichting MS Research stimuleert en financiert al meer dan 30 jaar wetenschappelijke onderzoek naar MS.

MS komt steeds vaker bij kinderen voor. De verschijnselen zijn hetzelfde als bij volwassenen (ernstige vermoeidheid, slecht zien, plotseling slecht lopen of praten) maar de ziekte heeft bij kinderen, omdat zij nog in ontwikkeling zijn, een veel sneller en heftiger verloop.

Met de extra toelage van de Vriendenloterij kan de Stichting MS Research samen met MS Centrum ErasMS in Rotterdam het Nationaal Kinder MS Centrum oprichten. Het doel van het Nationaal Kinder MS Centrum is de kennis omtrent kinderen met MS te vergroten waardoor het mogelijk wordt de specifieke zorg en het welzijn van deze kinderen te verbeteren.

Een onderdeel van het Nationaal Kinder MS Centrum is de Biobank waarin weefsel en ander relevant materiaal met betrekking tot kinderen met MS, centraal wordt opgeslagen. Hierdoor wordt onderzoek naar MS bij kinderen vergemakkelijkt.

Daarnaast wordt een deel van het toegekende geld gebruikt voor informatiemateriaal voor kinderen met MS en voor hun directe omgeving. De onvoorspelbaarheid van de ziekte leidt tot veel onbegrip bij bv. familie, vriendjes en leerkrachten. Met het op maat gesneden informatiemateriaal hoopt de Stichting MS Research dit onbegrip weg te kunnen nemen, waardoor het kind ondanks de ziekte, zo veel mogelijk het leven kan leiden als dat van een gezond kind.

De Stichting MS Research ontvangt al sinds 2010 van de Vriendenloterij een jaarlijkse toelage van € 200.000 en is de Vriendenloterij bijzonder dankbaar voor het toekennen van deze extra toelage.

Website gemaakt door: Sturdy Digital