Opening MS-centrum Nijmegen

Opening MS Centrum Nijmegen

In april van dit jaar heeft het derde academische MS Centrum in Nederland zijn deuren geopend. De afgelopen dertien jaar heeft het MS Centrum Nijmegen als zelfstandig handelend centrum gefungeerd voor mensen met MS. Door de fusie met de afdeling Neurologie van het Universitair Medisch Centrum St Radboud is het academische MS Centrum een feit.

De officiële opening van MS Centrum Nijmegen in het prachtige Dekkerswald vond plaats op 23 september jl. Dagvoorzitter Dorinda Roos (directeur Stichting MS Research) maakte er met Melvin Samsom (arts UMC St Radboud), Brigit de Jong (neuroloog MS Centrum Nijmegen), Jacqueline Solleveld (MS Nederland), Reni de Boer (patiëntenvertegenwoordiger), Hans Lobach (MT Neurologie) en vele anderen een informatieve maar ook feestelijke dag van!

In het gebouw is ook het Universitair Centrum voor Chronische Ziekten gehuisvest. Hierdoor kunnen mensen met MS profiteren van de al bestaande intensieve samenwerking tussen de diverse medische disciplines. ”Vanuit allerlei medische specialismen zijn er al poli’s aanwezig of worden ontwikkeld voor mensen met een chronische ziekte, bijvoorbeeld de pijnpoli, geriatrie, fysiotherapie en daar gaan wij tussenin zitten. Het voordeel daarvan is dat alles onder één dak zit en we gebruik kunnen maken van de bestaande infrastructuur. Aan de ander kant is het centrum een onderdeel van het UMC St Radboud  en kunnen we dus ook gebruikmaken van de specialismen van dit academische ziekenhuis”, aldus Neuroloog Brigit de Jong die de dagelijkse leiding van het centrum op zich neemt.

Website gemaakt door: Sturdy Digital