Presentatie kinderboek ‘De MS van Tess’

 

Het boek “De MS van Tess” vertelt vanuit het perspectief van Tess het verhaal van een meisje waarbij de ziekte MS (multiple sclerose) wordt ontdekt. Ook wordt beschreven welke gevolgen dit voor haar en haar omgeving heeft. Het boek is bedoeld voor kinderen met MS in de leeftijd tot 10 jaar.

 

Wolter Kroes, verbonden aan Stichting MS Research als Vriend van kinderen met MS, overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Mikki van der Zwan en Chloe Meijer bij Mikki thuis in Broek op Langedijk. Mikki, Chloe en Thijs Krijnen (die helaas bij de overhandiging niet aanwezig kon zijn) waren alle drie een grote inspiratie- en kennisbron voor de schrijfster bij de totstandkoming van het boek.

 

Chloe, Wolter en Mikki

 

“De MS van Tess” is geschreven door Christine Kliphuis, geïllustreerd door Helen van Vliet en wordt uitgegeven door De Vier Windstreken uit Rijswijk. Het boek is onderdeel van de serie De ziekenboeg extra, waarin steeds het verhaal wordt verteld van een kind dat te maken krijgt met een chronische ziekte. “De MS van Tess” is het 6e boek in deze reeks. De totstandkoming van het boek is mogelijk gemaakt door Stichting MS Research en de VriendenLoterij.

 

Kinderen en MS
Kinderen die lijden aan MS hebben vaak dezelfde klachten als volwassenen, maar de ziekte heeft meer impact. De hersenen van kinderen zijn volop in de groei. Door de gevolgen van MS wordt de ontwikkeling van de hersenen geremd, dus de problemen met hun denkvermogen zijn vele malen groter.

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Dit bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Het centrale zenuwstelsel zorgt dat signalen van en naar de hersenen snel door het lichaam worden vervoerd. Door het afbreken van de myelinelaag komen de prikkels minder goed door.

De diagnose MS wordt in toenemende mate bij kinderen onder de 20 jaar geconstateerd.

 

Het boek is gratis beschikbaar voor kinderen met MS. U kunt het opvragen door het sturen van een email met vermelding van naam, adres en woonplaats naar communicatie@msresearch.nl

Website gemaakt door: Sturdy Digital