Puzzelmuseum Joure ontvangt de MS-Puzzel uit handen Nienke Veenstra (heeft sinds 2008 MS).

Dinsdag 20 januari jl. overhandigde Nienke Veenstra, namens Stichting MS Research, de MS-Puzzel aan Auke Reijenga, directeur van het Puzzelmuseum in Joure.

 

De MS-Puzzel

De MS-Puzzel is op 27 mei 2014 voor de allereerste keer gelegd door de schaatsbroers Ronald & Michel Mulder en zanger Wolter Kroes. Deze happening vond plaats aan de vooravond van Wereld MS Dag 2014, de dag waarop Ronald en Michel officieel ambassadeur werden van Stichting MS Research. Wolter Kroes was op dat moment al ambassadeur van de Stichting.

 

De ziekte MS is als een puzzel; delen, puzzelstukjes van de oorzaak zijn dankzij jarenlang onderzoek gelukkig gevonden, maar de puzzel is nog niet gelegd. Wat maakt dat iemand MS krijgt? Om die vraag te beantwoorden moeten onderzoekers eerst de MS-puzzel daadwerkelijk kunnen leggen. Pas dan kan gewerkt worden aan de oplossing.

 

Auke Reijenga, directeur van het Puzzelmuseum, liet de Stichting weten zijn museum, vol logische puzzels, breinbrekers en raadsels, graag met de MS-Puzzel te willen uitbreiden.

 

Nienke Veenstra

Nienke Veenstra is midden twintig en woont in Joure. Sinds 2008 heeft zij multiple sclerose (MS). Nienke is blij om iets te kunnen betekenen voor Stichting MS Research. Als geen ander weet zij dat onderzoek naar de ziekte van groot belang is, zeker zolang de oorzaak van en oplossing naar MS niet is gevonden.

 

MS Vereniging Nederland, regio Friesland

Ook waren twee vertegenwoordigers van MS Vereniging regio Friesland bij de overhandiging aanwezig. Stichting MS Research onderhoudt nauwe banden met de diverse coördinatoren in de regio’s.

Website gemaakt door: Sturdy Digital