Ronald en Michel Mulder vertellen bij Koffietijd over MS

De bekende schaatsbroers Ronald en Michel Mulder zijn sinds 2014 officieel ambassadeur van Stichting MS Research. De tweeling was 5 jaar toen hun moeder de diagnose MS kreeg. Bij Koffietijd, op RTL 4, vertellen ze over hun ervaring met de ziekte en waarom een dag als Wereld MS Dag, ieder jaar op 30 mei, volgens hen zo belangrijk is.

Topsport

Ronald en Michel vertellen over hun persoonlijke situatie en die van hun moeder: “Het is natuurlijk heel tegenstrijdig, wij zijn bezig met topsport, alles uit je lijf halen wat mogelijk is, maar zij is ook bezig met topsport maar dan op een hele andere manier. Constant zorgen dat zo veel mogelijk dingen nog wel kunnen.” Dit maakt hen tegelijkertijd ook heel bewust van het feit dat ze heel blij mogen zijn dat ze kunnen doen wat ze doen. “Het maakt niet dat je beter gaat sporten maar wel dat je af en toe stil staat bij hoe gaaf het is dat je dit kan.” Hun moeder is hun grootste supporter en is graag overal bij, met als ultiem hoogtepunt natuurlijk de Olympische Spelen in 2014 waar beide broers op het podium stonden.

Nieuwe ontwikkelingen

Omdat er op dit moment nog geen medicijnen zijn die MS kunnen genezen is onderzoek hard nodig. Een hoopgevend onderzoek is dat van het MS Centrum Noord Nederland, hier doen zij onderzoek naar mogelijkheden om myeline te herstellen. “Als dit in de toekomst zou kunnen leiden tot nieuwe behandelingen voor MS zou dat fantastisch zijn, als het niet voor onze moeder is dan in ieder geval voor al die andere 25.000 mensen met MS.”

Door meer aandacht en daarmee ook meer fondsen voor MS hopen de broers uiteindelijk op een MS-vrije wereld, dat is hun doel.

Bekijk het fragment van Koffietijd.

Website gemaakt door: Sturdy Digital