Stichting MS Research ontvangt 295.000 van de VriendenLoterij voor wetenschappelijk onderzoek

Amsterdam, 13 februari 2014 – Tijdens het Goed Geld Gala in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ontving Stichting MS Research uit handen van Marieke van Schaik een cheque ter waarde van € 295.000. De toekenning wordt aangewend voor wetenschappelijk onderzoek naar de verschillen van MS tussen mannen en vrouwen en daaruit voortvloeiend de inzet van lichaamseigen stoffen (geslachtshormonen) om het verloop van MS positief te beïnvloeden.

 

        

 

MS is de meest invaliderende ziekte bij jongvolwassenen. Het treft jonge mensen in de bloei van hun leven. De ziekte is chronisch en progressief. Opvallend is dat meer vrouwen dan mannen MS krijgen, in de verhouding 2:1. Ook is het beloop van MS tussen mannen en vrouwen verschillend. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat geslachtshormonen hierbij een grote rol spelen. Nog niet eerder werd onderzocht hoe dit gegeven ingezet kan worden om het ziekteproces te verbeteren.

Verrassend genoeg geeft de rol van geslachtshormonen hoop. Hoop op een betere toekomst voor ruim 2,5 miljoen mensen met MS wereldwijd. Want als we weten hoe deze geslachtshormonen MS beïnvloeden, kunnen we juist deze stoffen inzetten bij de behandeling van MS. Deze stoffen worden in het lichaam zelf gemaakt en vragen dus niet om jarenlange processen en procedures die nodig zijn om medicatie te ontwikkelen.

 

        

 

Door deze toekenning van de VriendenLoterij wordt onderzoek mogelijk gemaakt dat binnen een periode van 4 jaar concreet zicht geeft op een beter leven met MS.

 

Lees hier het volledige persbericht.

 

Website gemaakt door: Sturdy Digital