The MAY 50K, nu ook in Nederland!

Met veel trots mogen wij jullie eindelijk vertellen waar wij de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest. Stichting MS Research is er in geslaagd om het grootste internationale MS-fitness- en fondsenwervingsevent van 2021 naar Nederland te halen!

 

Ook in 2023 kunt u meedoen met The May 50K. Ga naar www.themay50k.nl

Wat is The MAY 50K?

The MAY 50K is een internationale fitness- en fondsenwervingsuitdaging om geld in te zamelen voor MS-onderzoek wereldwijd. Onderzoek dat van levensbelang is voor iedereen met MS nu en in de toekomst. Stichting MS Research verbindt zich dan ook met trots, als Nederlandse vertegenwoordiger, aan “The MAY 50K”. Andere landen die naast Nederland actief deelnemen zijn Australië, Canada, Ierland en de Verenigde Staten.

Waar je ook woont, ongeacht je fitnessniveau, je kunt zelf beslissen hoe, wanneer en waar je de 50 kilometer in mei aflegt. Zolang het maar in mei is en je – minimaal – de 50 KM haalt. Elke stap die je zet, elke kilometer die je klokt, brengt ons dichter bij een MS-vrije wereld. Je kunt het alleen doen, met vrienden, familie of een team samenstellen met je collega’s of online volgers.

 

Hoe werkt het?

Meedoen is simpel! Meld je aan en maak een actiepagina aan op The May 50K website. Ren of wandel in totaal 50 KM in mei, zoek supporters en zet zo grote stappen voor MS-onderzoek. Je kunt alleen meedoen maar ook samen met een virtueel team van vrienden, familie of collega’s. Waar je ook woont, hoe fit je ook bent, jij bepaalt waar en wanneer je jouw 50KM aflegt. Elke stap die je zet, elke kilometer die je registreert, brengt ons dichterbij het vinden van de oplossing voor MS. Extra leuk is dat je ook je fitnessapps (FitBit, Strava, MapMyFitness) kunt koppelen aan jouw actiepagina. Zo kun je jouw vooruitgang delen met jouw donateurs.

Hoe wordt het geld besteed?

Stichting MS Research werkt samen met de MS International Federation (MSIF) . De fondsen die worden geworven worden verdeeld om lokale alsmede internationale onderzoeksprojecten te financieren. Stichting MS Research zorgt ervoor dat 33% van het geld dat je inzamelt besteed wordt aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en oplossingen voor (leven met) MS. De andere 67% wordt besteed aan internationaal MS-onderzoek, toegang tot zorg en behandelingen wereldwijd. Hierdoor zorgen we er samen voor dat we het MS-onderzoek, nationaal en internationaal, een stap verder brengen.

Website gemaakt door: Sturdy Digital