The May50K: Nederland haalt 374.000 euro op voor MS

De eerste editie van The May50K in Nederland zit erop. En het resultaat is indrukwekkend: meer dan 2.000 mensen deden mee en zamelden al wandelend, hardlopend, rollend en fietsend maar liefst 374.000 euro in. Allemaal voor dat ene goede doel dat ons allen na aan het hart ligt: wetenschappelijk onderzoek naar MS om de ziekte beter te begrijpen, oorzaken en oplossingen te vinden en behandeling te verbeteren.

Een deel van de opbrengst gaat naar veelbelovend onderzoek naar zenuwschade bij MS. Dit onderzoek wordt uitgevoerd binnen het MS Centrum Amsterdam door onze nieuwste MS-Fellow Maarten Witte. Maarten bestudeert de processen die schade en het verlies van zenuwcellen veroorzaken bij progressieve MS. Met dit onderzoek wil hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een broodnodig medicijn voor mensen met progressieve MS. Daarmee hoopt Maarten de fysieke en cognitieve achteruitgang in deze mensen te vertragen of zelfs te stoppen.

Maar niet alleen MS-onderzoek in Nederland is geholpen met het ingezamelde geld; Stichting MS Research werkt namelijk samen met de MS International Federation (MSIF). Het ingezamelde geld komt daarom ook ten goede aan internationaal MS-onderzoek en betere zorg voor patiënten wereldwijd. Eén van deze projecten is bijvoorbeeld het onderzoek binnen de Progressive MS Alliance naar effectieve behandelingen voor progressieve MS. Mede dankzij de opbrengsten van TheMay50K kunnen nog meer onderzoekers hun werk voortzetten en worden behandelingen en medicijnen voor mensen met MS overal ter wereld beter toegankelijk.

Samen zorgen we er dus voor dat het MS-onderzoek overal ter wereld een stap verder komt. We zijn ontzettend trots op al onze The May50K-deelnemers en hun betrokkenheid bij dit bijzondere doel. Elke bijdrage is van groot belang geweest en hiervoor zijn we enorm dankbaar.

Meer info over het onderzoek ‘Op weg naar reparatie van zenuwschade’ onder leiding van MS-Fellow Maarten Witte vind je hier.

Meer weten over TheMay50K? Klik hier.

Meer info over de International Progressive MS Alliance vind je hier.

 

 

Website gemaakt door: Sturdy Digital