Unieke website voor kinderen met Multiple Sclerose

Het Nationaal Kinder MS centrum van het Erasmus MC –Sophia in Rotterdam lanceert op 28 januari een unieke website, speciaal voor kinderen en jongeren met MS: www.kindermscentrum.nl.

 

De site is zowel informatief als interactief. De site is overzichtelijk, kleurrijk, voorzien van veel foto’s en filmpjes en gekoppeld aan sociale media. De website is mogelijk gemaakt door de Stichting MS Research en een schenking van de VriendenLoterij. Op de website staat uitgebreide informatie over het Kinder MS centrum zelf zodat kinderen en jongeren weten wat ze kunnen verwachten als ze daar terechtkomen. Er is een speciale pagina met foto’s van medewerkers en twee kinderen met MS vertellen in een filmpje over het centrum. Vanzelfsprekend is er veel informatie over de ziekte MS zelf te vinden.  Er wordt ruim aandacht besteed aan MS-gerelateerde problematiek rondom volwassen worden, beroepskeuze en seksualiteit en er is nuttige informatie voor ouders, docenten en professionals. De website is voorzien van koppelingen met Facebook en Twitter. Ook zijn er mogelijkheden ingebouwd om vragen te stellen aan bijvoorbeeld de Kinder MS verpleegkundige.

 

Kijk hier naar het promofilmpje van de kinder MS website.

 

Voor het gehele persbericht klik hier.

 

Voor meer informatie of een gesprek met prof.dr. Rogier Hintzen van het Nationaal Kinder MS Centrum kunt u contact opnemen met David Drexhage, persvoorlichter Erasmus MC, T 010 703 5525,

E d.drexhage@erasmusmc.nl.

Voor meer informatie over Stichting MS Research: Mevrouw Dorinda Roos, T 071 5 600 500, E directie@msresearch.nl

Website gemaakt door: Sturdy Digital