vierdaagse-2014

 

Beers lag  buiten het parcours van de 30 km wandelaars, helaas. De organisatie van de Vierdaagse had deze dag extra maatregelen getroffen in verband met de weersomstandigheden. Met uitzondering van de individuele 50 km wandelaars vertrok iedereen een kwartier eerder ivm de te verwachte warmte. Om 09.00 uur werd dmv een persconferentie bekend gemaakt dat vanwege de vliegramp er geen muziek zou zijn tijdens de intocht van de wandelaars; een respectvolle beslissing door de organisatie. Rond 10.00 uur kwamen de eerste individuele MS Research wandelaars aan in Beers. De bus stond op 22 km afstand vanaf de start, net iets over de helft voor de 40 km wandelaars. De dames uit Raamsdonksveer volgden rond 10.45 en om 11.15 mochten we de Raad van Elf (50 km) verwelkomen. Familie en vrienden uit Raamsdonksveer hadden zich al bij de bus verzameld om onze kanjers een hart onder de riem te steken voor de laatste kilometers. Ondanks de warmte en (kleine) pijntjes was het eindpunt in zicht en dat hielp. Om bijna 14.30 kwamen de eerste individuele 40 km MS Research wandelaars de Via Gladiola over; Esther en haar wandelmaatje, gevolgd door Bas (50 km). Druppelsgewijs volgden de andere individuele wandelaars, waaronder Toos (80 jaar) samen met haar zoon Leon. Petje af! De Raad van Elf en de dames uit Raamsdonksveer kwamen gelijktijdig over de bekende Via Gladiola, vergezeld door Carla; de grote motivator voor beide groepen! Carla heeft MS en was voor de Raad van Elf en de dames uit Raamsdonksveer reden om voor MS de Vierdaagse te lopen. Ondanks het ontbreken van de muziek én de tropische temperatuur hebben 39.910 deelnemers hun meer dan verdiende medaille ontvangen, waaronder onze wandelaars voor MS Research (minus de drie uitvallers van woensdag). Wat een prestatie! Wij feliciteren alle wandelaars, maar zeer zeker onze wandelaars”. Dik 30.000 euro hebben deze 50 kanjers bij elkaar gewandeld!!! We zijn meer dan trots op hen en zeggen graag: tot volgend jaar. En last but certainly not least; dankzij Synthon en Sterren on Tour hebben wij deze Vierdaagse tot een groot succes kunnen brengen!

 

 
Donderdag, 17 juli 2014. Dag 3 van de Vierdaagse van Nijmegen. Het was weer vroeg deze ochtend. Deze dag stond Groesbeek, incl. de bekende Zevenheuvelen op het programma. De weersvoorspellingen waren minder gunstig voor de
wandelaars.
 
 

 

Temperaturen rond de 30 graden werden voorspeld. De weersvoorspelling kwam uit, het was warm! Het (nog steeds) complete damesteam uit Raamsdonksveer ging van start. Al snel werd de eerste blarenpost aangedaan. De wachttijd was erg lang. Hierdoor liepen de dames een vertraging op van zo’n 1,5 uur. Ook de Raad van Elf had het zwaar. Ondanks (kleine) blessures verschenen de 10 (overgebleven) Raadsleden om 04.30 aan de start, en ze gingen ervoor. De individuele wandelaars voor MS Research arriveerden na zo’n 28 kilometer als eersten bij de dubbeldekker-bus van Sterren on Tour. Al snel volgde de Raad van Elf en tenslotte ook de Raamsdonksveerse dames. Na diverse energiedrankjes, cup-a-soup en energierepen gingen ze allen voor de laatste 12 kilometers. Morgen de laatste dag op weg naar de Via Gladiola via Beers!

 

 

Woensdag, 16 juli 2014. Het was vandaag de dag van Wychen, de tweede dag van de Vierdaagse, maar wel een warme dag. Helaas moesten vanochtend 3 heren uit de ploeg van Raamsdonksveer (Raad van Elf) de start op de Wedren voorbij laten gaan. 

 

Blaren en verstuikte enkels waren de boosdoeners. De 10 overgebleven leden van de Raad van Elf namen de taak op zich en startten om 04.30 uur. De dames uit Raamsdonksveer gingen vanaf de Wedren in vlot tempo van start om 05.00. De dubbeldekker-bus van Sterren on Tour stond vandaag aan de Campuslaan in Wychen, waar we ook de individuele wandelaars mochten ontvangen. 

Morgen staat Groesbeek op het programma. Een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen. De weersvoorspellingen zijn gunstig voor de zonaanbidders, voor wandelaars van de Vierdaagse misschien iets te warm…… Voor allemaal weer heel veel succes.

 

Dinsdag, 15 juli 2014. De eerste dag van de 98ste Vierdaagse van Nijmegen. Vanochtend startten 50 enthousiaste wandelaars in alle vroegte om hun steentje bij te dragen aan het inzamelen van nog meer geld voor wetenschappelijk onderzoek naar MS.

Net buiten Elst stond de koffie voor lopers klaar in de dubbeldekker-bus van Sterren on Tour. Gezelligheid alom. Het weer was voor de lopers meer dan perfect; klein zonnetje en niet te warm. We gaan op naar dag 2. De dag van Wychen! We starten weer vroeg! De 50 kilometer wandelaars gaan tussen 04.00 en 04.30 weer op pad en de 40 kilometer kanjers een half uurtje later. Voor allemaal – ook voor morgen weer veel succes en tot ziens bij de dubbeldekker-bus van Sterren on Tour.

Website gemaakt door: Sturdy Digital