Dr. Karim Kreft ontvangt Gemmy & Mibeth Tichelaar Prijs

Dr. Karim Kreft, immunoloog en neuroloog in opleiding in het ErasmusMC in Rotterdam, is de trotste winnaar van de Gemmy & Mibeth Tichelaar Prijs 2018, een onderzoeksubsidie van 60.000 euro. Het voltallige bestuur van de gelijknamige Foundation kwam naar Rotterdam voor een persoonlijke uitreiking en om meer te horen over het onderzoek van Karim.

Dankzij de prijs kan Karim de komende twee jaar naast zijn specialisatie tot neuroloog ook wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. In dit onderzoek bestudeert hij B-cellen, afweercellen die een rol spelen in MS. Juist de combinatie van onderzoek en kliniek maakt Karim ‘high potential’ en interessant voor de toekomst, aldus de Wetenschappelijke Raad van Stichting MS Research die zijn onderzoeksvoorstel beoordeelde

Karim: “Meer kennis over de rol van B-cellen in de ziekte MS is belangrijk. Wanneer vermenigvuldiging van B-cellen heel vroeg in de ziekte plaatsvindt, laat dit zien dat deze afweercellen mogelijk een rol spelen bij het ontstaan van MS. Daarnaast kunnen de inzichten van het onderzoek mogelijk gebruikt worden voor een behandeling op maat, omdat we beter kunnen voorspellen welke patiënten baat zullen hebben bij de beschikbare therapieën gericht op B-cellen.”

Lees meer over het onderzoek van Karim

 


Gemmy en Mibeth Tichelaar Foundation

De Gemmy en Mibeth Tichelaar Foundation is opgericht in 2015 ter nagedachtenis aan moeder en dochter Gemmy en Mibeth Tichelaar. De Foundation zet zich in voor het vinden van een oplossing voor de ziekte MS. De Foundation reikt tweejaarlijks de Gemmy & Mibeth Tichelaar Prijs uit aan een talentvolle jonge MS-wetenschapper. De prijs bestaat uit een subsidie van 60.000 euro voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en/of een behandeling voor MS.

Website gemaakt door: Sturdy Digital