Merlin Weeda krijgt Monique Blom-de Wagt Grant

De Monique Blom-de Wagt Grant biedt jonge MS-wetenschappers de mogelijkheid een werkbezoek te brengen aan een topinstituut in het buitenland. De persoonsgebonden prijs, mogelijk gemaakt door de Blom-de Wagt Foundation, dient te worden besteed aan fundamenteel MS-onderzoek. De Grant heeft als doel het bevorderen van de kwaliteit van MS onderzoek in Nederland EN het stimuleren van de wetenschappelijke carrière van jonge onderzoekers.

Foundation

Monique Blom- de WagtDe Blom-de Wagt Foundation is opgericht door Walter en Monique Blom-de Wagt en heeft als één van haar doelstellingen het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte MS. De Grant is vernoemd naar Monique. De strijd tegen de ziekte MS heeft zij zelf helaas verloren, maar via de Foundation hoopte zij, en nu haar naasten, andere mensen met MS een betere toekomst te kunnen bieden. 

Uitreiking

Op 15 november 2017, tijdens de dag voor mensen met MS en MS onderzoekers, werd de eerste Monique Blom-de Wagt Grant uitgereikt door Walter Blom. Merlin Weeda, promovendus aan de VU Amsterdam, was ‘flabbergasted’ toen zij naar voren werd geroepen om de bijzonder grant in ontvangst te nemen. De beurs ter waarde van € 3500,- gaat Merlin inzetten voor een werkbezoek van 2 maanden aan de University of Oxford. Onder begeleiding van prof. dr. Mark Jenkinson, expert op het gebied van het analyseren van MRI beelden, gaat zij de relatie tussen beschadigingen in de witte en grijze stof bij mensen met MS bestuderen. Merlin gaat in de tijd kijken naar veranderingen in zowel structuur als functie. Dit leidt tot een beter begrip van het ziekteproces in vroege MS. De kennis die Merlin opdoet in Engeland, kan zij vervolgens inzetten bij haar promotieonderzoek in Nederland.

Onderzoekers kunnen tweemaal per jaar een aanvraag indienen voor de Monique Blom-de Wagt Grant. Meer informatie voor professionals.

Website gemaakt door: Sturdy Digital