Vrijwilligster Mayra (75) uit Wassenaar door VriendenLoterij in het zonnetje gezet

16 feb 2017

Een dag om nooit te vergeten voor de bijna 75-jarige Mayra de Haas uit Wassenaar. Gisteren werd zij uitgebreid in het zonnetje gezet in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam. De VriendenLoterij had hier een grote verrassing voor haar in petto: Mayra gaat een mooie opera bijwonen in het buitenland met een of meer van haar favoriete operasterren. Deze wens wordt gefinancierd vanuit het VriendenFonds van de VriendenLoterij, een fonds dat hartenwensen laat uitkomen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben of iets extra's verdienen.

Mayra is gelukkig getrouwd met Fred en een actieve oma van twee kleinkinderen. Haar grootste hobby is muziek, met name Latijns- Amerikaanse muziek. Zelf speelt Mayra harp. Ze heeft een druk leven en toch komt ze al 14 jaar lang elke dinsdag- en woensdagochtend naar het kantoor van Stichting MS Research in Voorschoten. Daar ondersteunt ze het secretariaat met allerlei hand- en spandiensten.

Onmisbare vrijwilliger voor Stichting MS Research

Mayra is een van de trouwe vrijwilligers van MS Research.
Ze pakt alles aan, van het inpakken van mailings tot het verwerken van retouren. Met een bezoek aan een echte opera wil MS Research deze onmisbare en bijzondere dame graag bedanken voor al haar werk.
Daarom besloot de Stichting een aanvraag te doen bij het VriendenFonds.

Mayra na het ontvangen van deze verrassing: "Wat ongelooflijk leuk, hier had ik helemaal niet op gerekend! Ik doe mijn vrijwilligerswerk voor MS Research met veel plezier en voldoening, vind het belangrijk om ‘mijn steentje bij te dragen. Dit was echt niet nodig geweest, maar ik vind het wel heel bijzonder om zo bedankt te worden."

VriendenFonds vervult hartenwensen

Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Kijk voor meer informatie opwww.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Stichting MS Research zelf ook in het zonnetje

MS Research, gevestigd te Voorschoten, werd vorige week zelf ook verrast door de VriendenLoterij. Zij ontvingen, bovenop hun jaarlijkse vaste bijdrage van 229.646 euro, een extra bijdrage van 464.000 euro voor een baanbrekende onderzoeksmethode. Zie video van het verrassingsmoment.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie en/of interviewaanvragen met één van de betrokkenen kunt u contact opnemen met:

 
Karin Smits: communicatie@msresearch.nl, 06-51491889


Beeldmateriaal:
Helemaal onderaan dit bericht vindt u een link naar beeldmateriaal van de uitreiking. Dit hoge resolutie beeldmateriaal is rechtenvrij voor publicitaire doeleinden te gebruiken. Graag fotocredits vermelden: Roy Beusker.
 
Fotobijschrift:
De hartenwens van Mayra de Haas uit Wassenaar gaat in vervulling dankzij een aanvraag van Stichting MS Research bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Wolter Kroes, ambassadeur van de VriendenLoterij, verraste Mayra in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam.

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.
 
Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 500.000 huishoudens mee voor 48 goede doelen en ruim 3.300 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 787 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage.
 
De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl

Bijlagen:
1- Mayra wordt verrast door het VriendenFonds.jpg
2- Mayra wordt verrast door het VriendenFonds.jpg
3- Mayra wordt verrast door het VriendenFonds.jpg