“Binnen het beleid van de Stichting staan kwaliteit van onderzoek, doelgericht werken, integer met mensen omgaan, betrouwbaar zijn en verbindingen leggen als kernwaarden centraal. Deze waarden vormen een leidraad voor de inrichting van de organisatie, het beoordelen en toekennen van subsidies en de omgang met iedereen die betrokken is bij activiteiten. Zo hoog mogelijke kwaliteit van onderzoek, dat is ons doel.”
Dr. Jan Meilof, directeur MS Centrum Noord-Nederland en voormalig lid van de wetenschappelijke raad.
Wij stellen kwaliteitseisen aan onszelf en aan de Stichting verbonden onafhankelijke adviescommissies waaronder de wetenschappelijke raad. Het functioneren van bureau, bestuur en adviescommissies wordt tenminste jaarlijks getoetst.
Doelgericht
Wij concentreren ons op het bevorderen en faciliteren van MS-onderzoek, het geven van objectieve voorlichting en op inspanningen die de kwaliteit van leven met MS verbeteren. Wij kennen subsidies toe op basis van kwaliteit en relevantie. Wij zetten onze (financiële) middelen en mankracht effectief in.
Integriteit
Wij gaan integer om met elkaar, onze relaties, donateurs, mensen met MS, wetenschappers, zorgprofessionals en andere betrokkenen.
Betrouwbaarheid
Wij richten onze financiële-, beoordelings- en communicatieve processen zorgvuldig in. Wij bewaken deze processen zelf en laten ze minimaal jaarlijks extern toetsen. Wij gaan met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om met de aan ons toevertrouwde giften.
Verbinding
Wij verbinden betrokkenen, nationaal en internationaal, om samen te werken en kennis te delen, om zo onze kerndoelen te bereiken.
CBF-erkenning: Stichting MS Research is steunwaardig
Stichting MS Research in Voorschoten is de eerste Nederlandse, fondsenwervende organisatie op haar werkterrein met een CBF erkenning en is daarmee een ‘Erkend Goed Doel’. Onze CBF-erkenning staat voor ‘uw geld is hier in goede handen’.
Wat is de Erkenning?
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, de toezichthouder voor goede doelen, wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
Stichting MS Research staat voor kwaliteit, doelgericht, integriteit, betrouwbaarheid en verbinding. Deze vijf kernwaarden vormen de rode lijn in alle activiteiten.
Transparantie in één oogopslag
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.
Stichting MS Research is een ANBI-instelling
De Belastingdienst heeft ons aangemerkt als ANBI-instelling (Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor is nalaten aan Stichting MS Research vrijgesteld van belasting: over het legaat of erfstelling heft de fiscus geen erfbelasting (successierechten).